Gezond eten met Karen: Gevulde Mexicaanse paprika's

Door
Karen Marcus Bliekendaal
21 april 2017 08:12
Gezond eten met Karen: Gevulde Mexicaanse paprika's
paprika
De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten immers niet zo gek gezien mijn roots😃. Ik had zin om wat te experimenteren en het werd een lekker Mexicaans prutje gevuld in paprika's.

Allerei soorten kleurtjes op je bord daar wordt ik altijd vrolijk van en ook nog lekker gezond en voedzaam.
Maïs is een graansoort en kidneybonen zijn peulvruchten en samen zijn ze voornamelijk samengesteld uit koolhydraten en vezels, maar nzijn ook een goede bron van eiwitten. En het ziet er misschien ingewikkeld uit maar je hoeft echt geen keukenprins te zijn om deze Mexicaans gevulde paprika's op tafel te zetten.

Kom, we gaan aan de slag! 

Ingrediënten voor 3 gevulde paprika's: 

- 200 gram rundergehakt
- 3 paprika's
- 1 kopje zilvervliesrijst 
- 1 blikje maïs
- 1 blikje kidneybonen 
- 1 blikje tomatenblokjes 
- mexicaanse kruiden (ekoplaza)
- komijnpoeder 
- zeezout
- koriander 
- crème fraiche 
- geraspte kaas
- olijfolie
- kokosolie

Stap 1)
Kook de rijst volgens de verpakking en ondertussen gaan we aan de slag met de paprika's.  Smelt wat kokosolie in de pan en bak hierin het rundergehakt. Voeg de tomaten blokjes erbij en alle kruiden en laat dit even 5 minuten pruttelen.  

Stap 2)
Laat de bonen en de maïs even uitlekken in een vergiet en voeg dit bij het prutje. Giet ook de rijst af en roer dit door het prutje.  Laat dit nog even 5minuten samen zachtjes staan.

Stap 3)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's was ze goed en ontdoe ze van de zaadlijsten.  Leg ze in een schaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie.  Vul voorzichtig de paprika's met het rijst mengsel.  Strooi hier nog een beetje geraspte kaas over. Dan kunnen ze in de oven voor 20 minuten.

Stap 4)
Hak ondertussen wat koriander. 

Als de paprika's klaar zijn kun je er nog wat crème fraiche opdoen en wat koriander.

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

27
april