Houd je weerstand op peil

Houd je weerstand op peil

Zit je veel binnen en heeft je weerstand wat extra ondersteuning nodig? Lees verder voor tips.

Onderzoek van de Radboud Universiteit leerde ons een aantal jaar terug dat Wim Hof zijn auto-immuunsysteem zelf kon beïnvloeden door een combinatie van mindset, koudetraining en ademhaling. Een sterk immuunsysteem is belangrijk. Voor lopers die weinig interesse hebben in kou en ademhaling: er is een alternatief.

Wondermiddelen om je immuunsysteem te versterken zijn er niet. Toch kun je met een gezonde leefstijl en eventuele extra aanvulling je weerstand een handje helpen. In het algemeen houdt een gezonde leefstijl in:

  • gezonde voeding
  • voldoende slaap
  • zo min mogelijk stress
  • regelmatig bewegen

Samen met een goede hygiëne helpen deze factoren mee bij het verkleinen van de kans om ziek te worden.

Vitamine C, E en zink

Er is een drietal voedingsstoffen die extra belangrijk zijn voor het immuunsysteem: vitamine C, vitamine E en zink. Door voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen, zorg je ervoor dat je immuunsysteem optimaal kan functioneren. Vitamine C is bovendien belangrijk voor een goed herstel. Als fanatiek hardloper kan dit goed van pas komen.

Vitamine C zit voornamelijk in groenten, fruit en aardappelen. Echt “vitamine C-bommen” zijn kiwi’s, rode paprika, aardbeien, sinaasappel, spruitjes, broccoli en boerenkool.

Zink vind je vooral in vlees, vis, schaal- en schelpdieren, zuivelproducten, volkoren graanproducten, zaden en noten.

Extra ondersteuning

Het lukt niet altijd om voldoende belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen. Een stressvolle periode, minder slaap of je zit meer binnen dan gewoonlijk.

Om er zeker van te zijn dat je voldoende vitamine C, vitamine E en zink binnenkrijgt, kun je ervoor kiezen om een supplement te gebruiken.

Speciaal voor het ondersteunen van de weerstand heeft Athletic Greens een supplement samengesteld met 75 bewezen ingrediënten, gericht op gezondheid, immuunsupport, energie en herstel. Dit pakket bevat de producten Vitamine C, Vitamine E en Zink (citrate). Dit zijn producten die een positieve invloed hebben op je immuunsysteem. Wil je Athletic Green zelf uitproberen? Je krijgt bij je eerste bestelling 5 gratis doseringen t.w.v. € 17,00 voor onderweg.

Atleten

Lopers zijn vooral geïnteresseerd in de toegevoegde B vitamines, bietenpoeder en COQ-10.

In de Nederlandse sportwereld is Athletic Green nog niet zo bekend. De supplementen van Athletic Greens worden door een breed scala aan sporters en sportploegen wereldwijd echter al omarmd. Enkele bekende Amerikanen die topfit zijn en die al langer met Athletic Green werken:  Sebastian Kienle, Tim Don, Angela Naeth and Dr. Rangan Chatterjee en veel anderen.

Klik hier om Athletic Greens te kopen en ontvang 5 extra porties gratis bij je eerste bestelling.

 

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!