Is de Rift Valley Marathon iets voor jou?

Op zoek naar een unieke marathon? Misschien is de Rift Valley Marathon iets voor jou!

Op zoek naar een unieke marathon? Misschien is de Rift Valley Marathon iets voor jou!
Waar kun je nu beter een marathon lopen dan in Iten, The Home of Champions? Van 8 tot en met 15 juni 2019 zal er weer een groep lopers afreizen naar Kenia om daar deel te nemen aan de Rift Valley Marathon. Deze keer gaat de opbrengst van deze wedstrijd naar de Lornah Kiplagat Foundation.

Iten staat bekend als een hardloopwalhalla. Veel van de bekende Keniaanse lopers komen uit de omgeving van dit kleine plekje. Doordat het op ruim 2000 meter hoogte ligt is deze plek ideaal om te trainen voor duurlopen. En jij kunt hier meedoen aan een unieke marathon! Voorafgaand aan de 42,195 kilometer krijg je ook training van Keniaanse coaches en lokale atleten begeleiden de groep. “Run, eat, sleep, repeat” is hier het motto.  

Een school voor jonge meisjes
Deelnemers halen met behulp van allerlei sponsoren en activiteiten een bedrag van minimaal €2.500 op voor de Lornah Kiplagat Foundation. Het geld is bestemd voor jonge en kansarme meisjes in Kenia en de stichting wil hen een eerlijke kans bieden door onderdak, educatie en sport te bieden. De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt in het onderwijs in Kenia. Voor jongens en meisjes tot 13 jaar is school verplicht, waardoor steeds meer kinderen de lagere school afmaken. Daarna zijn het vooral de jongens die verder leren. Meisjes stoppen met school, omdat ze thuis moeten helpen of omdat ze gaan trouwen. Hierdoor kunnen zij zich niet verder ontwikkelen.

Daarom focust de Lornah Kiplagat Foundation zich momenteel op het bouwen van een meisjesschool in het Keniaanse Iten, waar zo’n 300 meisjes een pre-university opleiding krijgen. Ze kunnen intern verblijven en er zal op deze school ook veel aandacht zijn voor sport. Lornah Kiplagat is Nederlands recordhoudster op verschillende afstanden, waaronder de marathon. Sinds 2000 runt zij samen met haar man en trainer/manager Pieter Langerhorst het “High Altitude Training Centre” in Iten, Kenia.

Meer informatie?
In mei 2018 organiseerde UNICEF deze marathon. Er gingen toen 28 deelnemers mee, die samen €161.716 ophaalden. Wil jij dit jaar meedoen of wil je meer informatie over deze wedstrijd? Kom dan op 21 februari naar de informatieavond bij Atletiekvereniging U-track in Utrecht of kijk op https://www.riftvalleymarathon.org/. Komende tijd volgen we op Pro Run de voorbereidingen van de deelnemers aan deze marathon.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners