UNICEF zoekt 60 lopers voor marathon Kenia

Inschrijving unieke UNICEF-marathon Kenia volgende week open Informatieavond op 6 juli in Den Haag

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
UNICEF zoekt 60 lopers voor marathon Kenia
Een loopuitdaging die je als marathonloper direct nieuwsgierig maakt. Lopen op de ondergrond waar Keniaanse toplopers hun eindeloze trainingsuren maken. En ook nog voor een mooi doel. UNICEF maakt het mogelijk met de eerste editie van de UNICEF Rift Valley Marathon Experience, van 12 tot 20 mei 2018 in Kenia.
De kinderrechtenorganisatie vond in wereldtopper Lornah Kiplagat dé partner voor de organisatie van dit unieke event. De voormalig wereldrecordhouder op verschillende afstanden en winnares van grote loopwedstrijden heeft de afgelopen jaren aan de rand van de Rift Valley, een volledig uitgerust trainingscentrum neergezet. Het High Altitude Training Centre vormt ook de thuisbasis voor de UNICEF-marathon. In voorbereiding op de unieke 42-km dwars door Kenia treffen de lopers op het centrum de laatste voorbereidingen en kunnen de deelnemers gebruik maken van de faciliteiten. 

Adembenemende vallei

De groep van maximaal 60 Nederlandse lopers krijgt de mogelijkheid een exclusieve marathon te lopen door de adembenemende Rift Valley in Kenia. Het parcours strekt zich uit door de mooie vallei. De hoogte – gemiddeld tussen de 2000 en 2500 meter – in combinatie met de warmte zorgen voor de zware omstandigheden. 

Kiplagat: ‘Deze marathon is met geen enkele andere te vergelijken. De vele hoogtewisselingen en warmte maken het zwaar. Maar het is uniek om met een kleine groep dwars door Kenia te rennen. Over de rode kleigrond waar net als ik veel kampioenen de eerste meters heb gemaakt. Bovendien geeft het idee dat je met jouw deelname mogelijkheden biedt voor de Keniaanse jeugd extra motivatie.’

Keniaanse kinderen

Deelnemen aan de UNICEF-marathon betekent ook direct steun geven aan de toekomst van Keniaanse kinderen. Dankzij de sponsorgelden die de lopers in Nederland bijeenbrengen zorgt UNICEF voor schoon drinkwater en toiletvoorzieningen op scholen. Ook krijgen de kinderen les in hygiëne en wordt hiervoor ook sport (voetbal) als instrument ingezet. Onderdeel van het verblijf in Kenia is ook een bezoek aan een van de proejct-scholen.

Donderdag 6 juli

Inschrijving voor de marathon is mogelijk vanaf donderdag 6 juli. In aanloop naar de marathon in het voorjaar van 2018 vinden verschillende trainingen plaats en kunnen de deelnemers rekenen op alle mogelijke vormen van ondersteuning. Gezien de zwaarte van de marathon is het evenement vooral geschikt voor de geoefende (marathon)lopers.  ‘Zij weten wat de mythische afstand onder normale omstandigheden al van je vergt. Deze 42 kilometer door de Keniaanse bergen vraagt nog veel meer van je’, stelt Maurice Dijkshoorn (UNICEF Nederland). ‘Tegelijkertijd krijgen deelnemers er veel voor terug. Unieke hardloopmeters, maar ook de mogelijkheid direct te zien wat er met het opgehaalde sponsorgeld in Kenia wordt gerealiseerd!’

Aanmelden en meer informatie op www.unicef.nl/rift-valley

Informatieavond: 
Waar: Bezuidenhoutseweg 74, Den Haag

Wanneer: 6 juli
Hoe laat: 19:00u start, inloop vanaf 18:30u

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners