14 dingen waar je pas achter komt als je een hardloper bent

hardlopen is niet alleen een sport. Maar daar kom je pas achter nadat je hardloopt.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
14 dingen waar je pas achter komt als je een hardloper bent
Hardlopen lijkt een eenvoudige sport. Het is letterlijk de ene voet voor de ander neerzetten. Simpel. Maar hardlopen blijkt toch een stuk ingewikkelder.
Het mentale spelletje wat je met jezelf aangaat als je hardloopt tot de pijnlijke schuurplekken en de grote ontdekking over jezelf nadat je bent begonnen.
Hier zijn 14 dingen waar je pas achter komt als je een hardloper bent.
Wanneer je voor het eerst gaat hardlopen, kan het heel saai voelen. 
Dat is het eigenlijk niet, maar dat weet je pas als je wat langer loopt. Dan leer je de simpele bewegingen waarderen en geniet je meer van je omgeving. Je geniet van het moment. Als je net begint, voelt elke stap zwaar en snap je niet hoe mensen dit ooit leuk kunnen vinden.
Je zult al je geld uitgeven aan schoenen, energie gels, hardloopevenementen en andere gadgets. Wie zei dat hardlopen goedkoop was heeft gelogen. 
In principe kan je het zo duur maken als je zelf wilt, maar als je het hardloopvirus te pakken hebt, wil je echt ook al je geld uitgeven aan deze geweldige sport. Want het is gewoon leuk.
Je wordt lid van de meest inspirerende, exclusieve community die er bestaat en je zal door hardlopen een beter mens worden. 
Hardlopers zijn de aardigste mensen die je zal ontmoeten. Ze inspireren elkaar, motiveren elkaar en kunnen urenlang praten over, juist, hardlopen. Nooit een saai moment!
Misschien ga je afvallen, misschien ook niet. Maar je gaat sowieso meer uithoudingsvermogen, kracht en zelfvertrouwen ontwikkelen! 
Hardlopen maakt je fitter, dat weten we allemaal, maar wat deze sport je ook geeft is zelfvertrouwen. Je zal versteld staan met wat je kan bereiken. Die 5 kilometer leek eerst onmogelijk, nu loop je een halve of hele marathon.
Je gaat voedsel waarderen. 
Je eet om te kunnen lopen. En dan is het al helemaal mooi dat je heel veel koolhydraten mag eten! Kom maar door met die pasta!
Je zal opeens meer hardloopkleding dan normale kleding hebben.
Je kast puilt ervan uit en je loopt ook het liefst rond in je hardloopkleding. Het zit gewoon zoveel lekkerder. Kan je ook gelijk de deur uit om een rondje te lopen.
Je zal productiever worden.
Je krijgt op een ochtend meer gedaan dan de meeste mensen in een heel weekend gedaan krijgen.
Je zal soms een hekel hebben aan hardlopen 
Er zullen dagen of weken zijn waarbij het voelt alsof je niet vooruitkomt. Of je hebt een blessure en je denkt: waarom dit nu weer? Je zal willen gaan stoppen. Maar geef het niet op. Uiteindelijk zal je beter worden waardoor je ook een sterker mens wordt.
Je gaat afspraken rondom hardlopen plannen
Je hebt een koffieafspraak in de stad, maar je moet nog trainen, dan ga je gewoon hardlopend erheen. Dat is namelijk precies 5 kilometer. Ideaal.
Je zal twee keer zoveel was doen.
Van sporten ga je zweten en je wilt toch weer snel sporten, dus dan moet het weer in de was.
Je zal je voeten willen verbergen, maar tegelijkertijd zal je er trots op zijn.
Deze voeten hebben gestreden en kilometerslang gelopen door bossen, parken, asfalt en hardloopevenementen. Wees trots op jouw voeten!
Je zal realiseren dat je veel sterker bent 
Je zal door hardlopen realiseren dat je zoveel meer kan. En nog zoveel meer kan bereiken dan je ooit voor ogen had.
Je zal realiseren dat jij de enige persoon bent die in jezelf moet geloven. 
Alle andere mensen die ook in jou geloven zijn een fijne bonus, maar alleen jij kan ervoor zorgen dat je over de finish komt.
Hardlopen zal je leven veranderen.
Als een beginnende hardloper mij vertelt dat ze hardlopen verschrikkelijk vinden dan denk ik alleen: wacht maar. Hardlopen zal alles veranderen. Het gevoel nadat je klaar bent, ondanks de pijn of ongemak, zal zo mooi zijn. Dat overweldigende gevoel van voldoening of trots wat je voelt als jij je doel hebt behaald. Er is geen beter gevoel. Het zal je leven veranderen.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners