T.E.A.M.: Together Everybody Achieves More!

Door
Yvonne Janssen
2 juni 2015
T.E.A.M.: Together Everybody Achieves More!
In mijn column "Met elkaar, voor elkaar: samen lopen voor het goede doel” schreef ik, dat ik afgelopen zondag met het ‘Borda International Tintori Team’ van 27 vrienden van allerlei verschillende EU-nationaliteiten mee zou doen aan de ‘20km door Brussel’. Met deze race hebben we  EMERGENCY gesponsord; een Italiaanse stichting, die zich inzet voor oorlogsslachtoffers over de hele wereld door het bieden van medische en chirurgische kwaliteitszorg. Hun logo stond met grote letters op ons felrode shirt gedrukt, goed zichtbaar voor iedereen, als een mooie herinnering voor onszelf.

Ook dit jaar was de ‘20km door Brussel weer een beleving. Er klonk klassieke muziek bij de start, bij het 10km punt  was een DJ lekkere house aan het draaien, overal langs het parcours waren bandjes aan het spelen, van Braziliaanse samba tot Nederlandse carnavalsnummers, en vanuit een bus zorgde Brussel FM nog even voor een laatste adrenaline boost, met loeiharde techno door de speakers vlak voor de finish. De route liep langs de vele historische gebouwen, door de mooie parken en langs de politieke instellingen van Brussel, zoals de Europese Commissie en verschillende ambassades; prachtig. Er liepen meer dan 40.000 mensen mee voor, getuige de teksten op hun hardloopshirtjes, een enorme diversiteit aan goede doelen; machtig. Meerdere mensen duwden al hardlopend een rolstoel vooruit met daarin een verlamd kind of een invalide volwassene, eveneens in race shirts; kippenvel. Vlakbij de finish kwam net als vorig jaar de ambulance voorbij gescheurd voor iemand die ogenschijnlijk bewusteloos onder een zilverkleurige warmtedeken langs de kant van de weg lag; ook dat schijnt erbij te horen op zo’n grootschalig sportevenement. Als ik dat zie, duim ik altijd dat het met deze persoon gewoon weer goed komt, want niet meer thuiskomen na zo’n mooie race kan toch niet de bedoeling zijn… 

Toen ik moe maar voldaan, na een zwaar en uitdagend parcours onder verschillende viaducten door, met veel berg op en af en hele kms vals plat, de finish passeerde, bleek ik een dik PR te hebben gelopen. En ik was niet de enige van ons team; iedereen had zijn of haar tijd ten opzichte van vorig jaar verbeterd, al was het maar met een halve minuut. Blijkbaar werkt je samen met vrienden inzetten voor een goed doel, met veel supporters langs de kant die luidkeels "BORDA!” riepen en met het vooruitzicht van een gezellige lunch na afloop, zeer motiverend! Het ‘Borda International Tintori Team’ was boven zichzelf uitgestegen. Daarmee is de afkorting van T.E.A.M. weer onderstreept: Together Everybody Achieves More. Samen presteert iedereen beter!


Het volgende evenement waar het ‘Borda International Tintori Team’ aan zal deelnemen, is dichtbij huis, maar daarom niet minder internationaal, namelijk de Tilburg Ten Miles. Volgens traditie zullen wij ons ook voor deze wedstrijd laten sponsoren voor een goed doel en, om iedereen te motiveren om zijn of haar tijd te verbeteren, zullen we de dag conform traditie afsluiten met biertjes en lekker eten na afloop. 

Never change a winning concept, right?  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne Janssen
Yvonne   Janssen

Yvonne JanssenVerplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

18
september