“De Amsterdam Marathon was de beste dag uit mijn leven”

Door
Eleanor Crick
16 april 2017 00:00
 “De Amsterdam Marathon was de beste dag uit mijn leven”
Op Instagram staat Grace bekend als Run With Grace, maar iets meer dan een jaar geleden woog Grace 80 kilo en was ze allesbehalve sportief. Inmiddels heeft de 27-jarige student uit Den Haag de Amsterdam Marathon en vorige week de Rotterdam Marathon gelopen. "Ik brak  toen ik over de finish kwam en mijn eindtijd zag.” ProRun spreekt de hardloopster over haar passie voor hardlopen en waarom zij is gaan hardlopen.

Meer dan een jaar geleden besloot Grace te gaan sporten en liep ze uiteindelijk de 10 kilometer in 1:02 tijdens de CPC Loop in Den Haag. "Ik vond het zo vet om tussen al die hardlopers te rennen. Het gaf me zo’n enorme kick dat ik dacht: dit wil ik nog een keer.” Vanaf toen ging Grace drie tot vier keer per week hardlopen. Precies een jaar later loopt ze diezelfde 10 kilometer in 44 minuten en weegt ze 62 kilo.

Voordat Grace begon met hardlopen had ze altijd moeite met een passie vinden. "Ik dwaal al mijn hele leven een beetje rond als het ware. Ik wist niet wat ik leuk vind, maar nu heb ik eindelijk iets gevonden waar ik een toekomst in zie. Het hardlopen is echt mijn passie.” Ook gaf het hardlopen haar ideeën wat ze verder met haar leven wilde. Zo kwam ook het idee om een eigen Instagrampagina te maken. "Ik kan uren over hardlopen praten en mijn trainingen delen met mijn vrienden. Alleen zijn zij op een gegeven moment klaar met dat onderwerp. Daarom besloot ik een Instagrampagina te maken specifiek gericht op het hardlopen.”

Afgelopen oktober liep Grace haar eerste hele marathon. "Dat was de beste dag uit mijn leven”, vertelt ze lachend. "Het was zo lekker weer en ik zat helemaal in de flow. Dat laatste stuk in het stadion en over de finish komen. Dat was spectaculair. Ik brak gewoon toen ik over de finish kwam en mijn eindtijd zag. Dat was een emotioneel moment. Ik voelde me zo trots. Dat vergeet ik echt nooit meer.” De marathon van Rotterdam was daarentegen heel anders voor Grace. "Rotterdam was een stuk moeilijker. Ik wist echt niet of ik het ging halen. Ik had het zo zwaar. Maar zo’n marathon, dan voel je je gewoon een ster. Je hebt je naam op je startnummer staan en iedereen moedigt je aan. Dat maakt het voor mij zo verslavend. Die evenementen.” 

Begin dit jaar had Grace een dip in haar training, omdat ze een paar maanden ging rondtrekken door Thailand. "Daar is het niet gelukt om consequent te blijven hardlopen en toen ik thuiskwam kon ik met moeite 7 kilometer hardlopen.” Grace had zich ingeschreven als Asics Frontrunner toen ze nog op reis was en hoorde dat ze bij de groep zat. "Dat heeft me echt geholpen om door te zetten en het weer op te pakken.” Het hardlopen hielp Grace ook om de draad weer op te pakken toen ze in Nederland terugkwam. "Ik ben helemaal uit mijn dip gerend. Dat vind ik zo mooi aan hardlopen. Dat het zoveel met je kan doen.” Grace volgt geen vast trainingsschema, maar doet wat goed voelt voor haar. "Ik probeer tussen mijn trainingsdagen een dag rust te nemen en in ieder geval een keer in de week een lange duurloop te maken.”

Het mooiste aan hardlopen vindt Grace dat ze alleen kan zijn. "Het is mijn moment om alleen in de natuur te zijn. Alle kleuren en geuren te ervaren. Ik voel me dan helemaal op mijn plek. Je trotseert elk seizoen. Of het nou regent, sneeuwt of zonnig is, het heeft allemaal zijn eigen charme. En dat kan je ervaren als je hardloopt.” 

Grace haar volgende doel is om weer op het niveau te komen waar ze eerst was. "Ik wil mijn 10 kilometertijd verbeteren. Mijn doel is om ‘m richting de 40 minuten te krijgen. Verder hoop ik te kunnen blijven hardlopen.”  

  
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

24
november