8 dingen die gebeuren als je een relatie hebt met een loper

Door
Eleanor Crick
27 mei 2019 00:00
8 dingen die gebeuren als je een relatie hebt met een loper
Ze zeggen vaak dat als je een relatie hebt met iemand dat het belangrijk is om gemeenschappelijke interesses te hebben. Misschien is dat een reden waarom zoveel lopers een partner hebben die ook loopt. Of omdat je als niet-hardloper de passie van de sport niet begrijpt, dus lopers altijd een relatie nemen met een andere loper. Hoe dan ook merk je dat hardlopen een deel is van iemand zijn leven. Dus heb je een partner die loopt, of ben je zelf de loper in de relatie, dan herken je misschien deze 8 dingen die gebeuren.

Je begrijpt dat je niet altijd op nummer een staat

Een gezonde relatie bestaat uit een bepaald respect voor je partner en voor de hobby’s die je partner heeft. Als je een relatie hebt met een hardloper, begrijp je dat het hardlopen soms voorrang heeft. Bijvoorbeeld als ze aan het trainen zijn voor een wedstrijd. Trainen staat op dat moment dan op nummer een. En jij op nummer twee. Helaas. 

Je leert dat tijd belangrijk is

Hardlopers weten hoe belangrijk het is om op tijd te eten. Dit heeft namelijk invloed op de prestatie. Jij denkt: 'ik eet straks wel iets', maar de hardloper weet dat als ze niet eten of te laat eten, ze weer moeten wachten met trainen tot het eten is gezakt of ze merken dat ze minder lekker lopen. Voeding is dus belangrijk en ook de tijdstip dat ze eten is extreem belangrijk willen ze geen maagklachten krijgen. 

Je leert koolhydraten waarderen

Als je een relatie hebt met een loper, weet je dat zij alles op alles zetten om gezond en uitgerust te blijven. Zeker als ze de volgende dag een belangrijke wedstrijd hebben. Het enige wat nodig is, is een heerlijk vers gemaakte pastamaaltijd. Geen salade. Nee, ze willen koolhydraten, koolhydraten zijn een lopers beste vriend. 

Als date gaan jullie hardlopen 

Diner en een film kan leuk zijn, maar samen een heerlijk rondje door de bossen heen banjeren kan ook een geweldige manier zijn om wat tijd samen door te brengen. Je kan nog steeds praten en horen hoe iemand zijn dag is geweest. Bij de film kan dat namelijk niet. 

Gesprekken voeren gaat moeiteloos

Het maakt niet uit waar je bent of wat je doet, als je met een loper date, kan je altijd nog praten over hardloopschoenen, sporthorloges of hardloopevenementen. Een loper zal nooit uitgepraat raken als ze over hun passie praten.  Hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor doodse stiltes. 

Een cadeau kopen is een eitje 

Als je een relatie hebt met een loper, zijn er genoeg ideeën wat je kan kopen voor Sinterklaas, Kerst of zijn of haar verjaardag. Een hardloper kan namelijk altijd een extra paar hardloopschoenen, sportkleding of andere nieuwe gadgets gebruiken. 

Je leert vroeg op te staan

Je partner zet standaard de wekker om 5:00 of 6:00 uur om nog een rondje te rennen, waardoor jij ook wakker wordt. Pluspunt is dat je leert om ook een vroege ochtendvogel te zijn!  

Je bent zelf ook gaan hardlopen

Het heet niet voor niks het hardloopvirus, je wordt er mee aangestoken. Want als je ziet hoe gelukkig iemand wordt van hardlopen, dan ga je vanzelf ook lopen. 

Opgeven is geen optie

Hardlopers zijn doorzetters.. Als je een hardloper ben of je partner is een hardloper, weet je dat als ze een bepaald doel voor ogen hebben, ze zorgen dat ze vroeg of laat dat doel halen, want opgeven is geen optie. 

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Hardloopster
  Leuk en zo herkenbaar! Extra wens aan het lijstje voor een toekomstige partner toegevoegd ????
  Reactie geplaatst op 27/05/19 om 18:27 uur
 • Marjo
  Gezocht knappe hardloper die net een tikkie harder loopt dan ik (dat schijnt namelijk wel een “dingetje” te zijn ;)
  Reactie geplaatst op 15/05/18 om 23:04 uur
 • Bart
  Hihu ????????????
  Reactie geplaatst op 15/05/18 om 21:11 uur
 • Martijn
  Ik zoek nog een hardloopster :)
  Reactie geplaatst op 19/12/16 om 18:44 uur
 • Ray Duijn
  De mensen die een relatie hadden met een NIET-hardloper moeten dit zeker ook kunnen herkennen. Mijn vorige vriendin vond mij te fanatiek , tsja die zat ook liever op de bank naar dat stomme cluppie feyenoord te kijken. Ben ik dan fanatiek of ..... ? Bestond er maar een hardloop datingsite !!! Idee voor een nieuwe link op de pro run site ? Haha Geert zal ik het ook proberen hier ? ;)
  Reactie geplaatst op 20/11/16 om 07:29 uur
 • defoort geert
  wel bij deze ik zoek een eenzame hardloopster regio wevelgem kortrijk menen kortom zuid west vlaanderen avelgem waregem. Tussen de 44 en 50 jaar
  Reactie geplaatst op 10/11/16 om 08:22 uur
 • annemarie
  als je geen loper bent maar wel een relatie met een loper, kan je altijd op de fiets of paardrijdend mee.
  Reactie geplaatst op 09/11/16 om 17:14 uur
 • Leon
  Grappig artikel. Maar hoe zit het dan met hardlopers die een relatie hebben met iemand die totaal geen hardloper is?
  Reactie geplaatst op 09/11/16 om 10:13 uur
 • David
  😀
  Reactie geplaatst op 08/11/16 om 18:01 uur
 • Sofie
  X
  Reactie geplaatst op 07/11/16 om 21:33 uur

Loopkalender

19
augustus