X
Win de nieuwe Garmin 245 Forerunner

Meld je aan voor de ProRun nieuwsbrief en maak kans op het winnen van de nieuwe Garmin Forerunner 245

 
Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 
 

Een sub 3 lopen naast een druk gezinsleven: Jermaine gaat de uitdaging aan

Door
Eleanor Crick
20 oktober 2018 08:34
Een sub 3 lopen naast een druk gezinsleven: Jermaine gaat de uitdaging aan
Pas op zijn 29ste begon Jermaine met hardlopen en slechts vier maanden later liep hij zijn eerste marathon in Rotterdam. Hij bleek er talent voor te hebben, want nu bijna vijf jaar later hoopt hij een sub 3 te lopen. En dat naast een fulltimebaan, twee jonge kinderen en een verhuizing. "In 2017 liep ik mijn PR in Rotterdam. Die staat nu op 3:16:53, maar ik geloof dat er nog veel meer in zit. Alleen komt mijn gezin altijd op de eerste plaats. Sport is heel belangrijk voor mij, maar mijn gezin is belangrijker.” 

Jermaine begon namelijk met hardlopen, omdat hij gezonder wilde leven vanwege zijn zoontje. "Ons zoontje heeft erg veel last van allergieën. Hierdoor zijn we bewuster omgegaan met onze voeding. Ook was ik klaar met hoe ik op dat moment leefde en ben ik begonnen met afvallen. Na ongeveer drie maanden was ik negen kilo kwijtgeraakt en ben ik begonnen met hardlopen. In totaal ben ik 15 kilo afgevallen en heb ik een hele andere levensstijl aangenomen. Dat had ik een aantal jaar geleden niet zien gebeuren.”

Jermaine‘s ouders waren allebei fanatieke lopers. "Mijn moeder was ook op haar dertigste begonnen en liep op haar 31ste haar eerste marathon in 3:20. Dat was toentertijd, in de jaren tachtig, heel bijzonder. Hardlopen was toen niet zo populair als nu. Mijn vader liep voornamelijk halve marathons. Mijn ouders zijn nog steeds in hart en nieren sportmensen. Ik kan altijd met hen praten over hardlopen, want ze begrijpen precies wat ik meemaak.”

Voor de ouders van Jermaine kan het soms ook emotioneel zijn om te zien hoe hun zoon het lopen oppakt. "Ze zijn supertrots dat een van hun kinderen fanatiek marathons loopt. Ik had ze bijvoorbeeld vertelt dat ik naar New York ging om de marathon te lopen. In de jaren tachtig ging je niet zomaar met het vliegtuig naar New York of een weekendje naar Berlijn.” 

Door Jermaine’s passie is zijn oudste zoon ook begonnen met hardlopen. "Dat vind ik heel bijzonder en geeft mij ook extra motivatie om door te gaan. Als ik ’s avonds op de bank zit, dan denk ik: Ik ben ook een inspiratie voor mijn kinderen. Zoals ik praat over mijn ouders, zo hoop ik dat mijn kinderen ook over mijn vrouw en mij gaan vertellen. Ik push mijn oudste zoon helemaal niet om te lopen, maar hij wil het graag doen.” 
 
In september liep Jermaine de marathon van Berlijn en kreeg hij het idee om toch voor de sub 3 te gaan. "Ik heb niet goed kunnen trainen voor Berlijn. In juli is onze jongste zoon geboren, waardoor we weinig slaap krijgen. Daarnaast zitten we nu ook midden in een verhuizing.” Toch liep Jermaine de marathon in 3:20. "Daarom geloof ik dat er meer in zit en wil ik aankomend jaar voor een sub 3 gaan.”

Afgelopen zondag liep Jermaine de halve marathon van Eindhoven. Zijn doel was om de halve onder de 1:30 uur te lopen. "Ik voelde na twee kilometer al dat het geen PR-race zou worden en toen besloten om lekker te genieten. Je hoeft niet en kunt niet altijd knallen.” De Eindhoven Marathon werd een echt familie-uitje. "Mijn oudste zoon heeft samen met mijn vrouw de KidsRun gelopen.”  

Om volgend jaar de marathon onder de drie uur te halen, moet Jermaine nu dus prioriteiten stellen. "Het is echt puzzelen en zoeken wanneer ik kan trainen, maar ik probeer de momenten die ik heb goed te benutten.” Jermaine kiest ervoor om drie keer in de week krachttraining te doen. "Voor mij werkt dat. Altijd als ik mijn beste tijden liep, combineerde ik de looptrainingen met krachttraining. Daarnaast wil ik minimaal drie keer in de week hardlopen.”

Welke marathon Jermaine wil lopen, weet hij nog niet. "Ik wil in ieder geval twee marathons lopen. Eén in het voorjaar en één in het najaar. In het voorjaar wil ik Parijs of Tokyo lopen en in het najaar Chicago. Mocht het Tokyo worden, dan gaat mijn gezinnetje ook mee.” 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

25
mei