X
Brooks Ghost 11WINACTIE
De nieuwe Brooks Ghost 11


Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 

Hardlopen hield Frederike op de been

Door
Eleanor Crick
10 september 2017 08:27
Hardlopen hield Frederike op de been
frederike
De 39-jarige Frederike uit omgeving Gorinchem begon met hardlopen om, zoals vele vrouwen, van de zwangerschapskilo’s af te komen. Wat ze niet wist was dat deze sport haar ook zou helpen met het grote gemis van haar twee zoontjes. "Ik kan zeggen dat het lopen mij in de afgelopen periode letterlijk op de been heeft gehouden.” 

Vele moeders ervaren de roze wolk na de geboorte van hun kind. Voor Frederike bleek dit helaas anders te gaan. "In 2009 is ons eerste zoontje Alessio geboren en overleden door zijn ernstige hartafwijking. Na de bevalling van onze dochters in 2011 en 2013 besloot ik te gaan hardlopen om van de zwangerschapskilo’s af te komen. "Een jaar later bleek ik daarentegen zwanger te zijn van een tweeling. De euforie sloeg snel om in angst, want bij een van de jongens werd weer een ernstige hartafwijking gediagnostiseerd.”

Terwijl Milo op de ic in het ziekenhuis lag, zag Frederike een oproep van Stichting Hartekind om de Dam tot Damloop te lopen en geld in te zamelen voor kinderen met een hartafwijking. "Het was erg druk met een jong gezin thuis, een eigen bedrijf en een ernstig ziek kind op de ic van het Sophia kinderziekenhuis, maar ik moest en zou lopen voor Milo.” Frederique merkte dat ze het echt nodig begon te hebben om haar gedachten op orde te krijgen en zichzelf op te laden. "Ik moest op dat moment zoveel ballen hooghouden.” 

Samen met haar hardloopmaatje Patricia liep Frederike in 2016 de Dam tot Damloop. "Als je dan over die finish heenloopt, voel je je zo trots.” Voor Stichting Hartekind had Frederike ook meer geld opgehaald dan ze had verwacht. "Dat voelde heel fijn dat we dat konden doen. Als moeder voel je je zo machteloos. Je staat erbij en kijkt ernaar. Je kan niks doen voor je kind. Op deze manier kon ik iets doen voor mijn kind.” 
Tijdens Frederike haar voorbereiding voor de Damloop ging het slechter met Milo. En werd een aantal weken na de Damloop hun volgende nachtmerrie waarheid. "De derde operatie die Milo moest ondergaan werd hem fataal. Als ik erop terugkijk, was die periode de mooiste tijd met Milo en ons gezin samen. Maar ook al is het moeilijk, we hebben ook drie andere fantastisch mooie kinderen. Als ouder probeer je op dat moment te overleven en voor je kinderen te zorgen. Je wil ook niet met de pakken neergaan zitten.”

Een maand later besloot Frederique daarom haar training te hervatten. "Ik merkte dat het goed voor me was en wilde ik weer voor Stichting Hartekind geld inzamelen.” Als doel stelde Frederike de marathon van Venetië. "Helaas kan ik de marathon niet volbrengen in oktober. Ik heb mijn middenvoetsbeentje gebroken en door de stress van het afgelopen jaar gezondheidsproblemen gekregen.” 

Maar ook al kan ze zelf niet lopen, haar vriendin en lotgenoot Femke zal aankomende week wel de Damloop voor Stichting Hartekind lopen. "Sinds 2010 hebben we contact met elkaar. Zij heeft ook haar zoon verloren door een hartafwijking. Nadat ik via de Damloop geld had ingezameld voor Stichting Hartekind, is Femke ook begonnen met lopen.” Voor Frederike zal de marathon in oktober dan niet lukken, ze hoopt wel in oktober de 10 kilometer in Venetië te lopen. "Het hardlopen heeft me letterlijk en figuurlijk op de been gehouden. Daarnaast was Dam tot Damloop ook een soort strijd wat ik voor Milo vechtte. Als ik weer voor een goed doel zou lopen, dan is het zeker voor Stichting Hartekind.
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

17
juli