Deze gewoontes kunnen je helpen om beter te presteren

Welke gewoontes om goed te presteren doe jij al?

Deze gewoontes kunnen je helpen om beter te presteren

Welke gewoontes kun je jezelf aanleren om beter te presteren? Wij geven je wat voorbeelden van wat jij kan veranderen.

Stel procesdoelen, geen uitkomstdoelen

Dit houdt in dat je bekijkt hoeveel tijd je hebt om aan je doel te besteden. Door er alleen over te dromen kom je er niet. Daarnaast is het behapbaar om je doelen ook klein te houden, dus tussen stapjes nemen.

Je kunt alles hebben, maar niet alles tegelijkertijd

Bepaal welke doelen het belangrijkst zijn en kies welke doelen je aandacht aan kan besteden en wanneer je daar tijd voor hebt. Je hebt maar 24 uur in een dag en bijna een derde daarvan slaap je. Dus ja zeggen betekent ook nee zeggen tegen iets anders. Prioriteiten stellen dus.

Omarm de kracht van negatieve gedachtes

Onderzoek toont aan dat mensen die op obstakels anticiperen en proactief nadenken over manieren om dit te overwinnen een grotere kans hebben om een doel te bereiken dan degenen die deze stap overslaan. Liever vooruitkijken en voorbereiden dan terugkijken en spijt hebben.

Let op je woordgebruik

Verklaar wat je wilt, niet wat je niet wilt. “Ik wil me fit voelen” is beter dan “Ik wil niet uit vorm zijn”.

Vertel het anderen

Vertel iemand – je partner, je trainer, je sportmaatje – iemand die je kan helpen en waar je  verantwoording bij af wilt leggen!

Beloon jezelf

Je zou kunnen denken dat dit niet nodig is, omdat de uiteindelijke doel de beloning is. Toch wil je emotionele brein dat je je goed voelt. Een beloning tussendoor zal je gemotiveerd houden om gemotiveerd te blijven en door te zetten.

Maak de tijd

Onze tijd vult vanzelf wel en daarom moet je bewust zijn met hoe je je tijd besteedt. Maak tijd vrij om aan je doel te werken. Door dit te doen, zal je het waarschijnlijk minder snel vergeten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners