Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest

Door
Yvonne van Wamelen
5 februari 2017 22:49
Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest
Foto Centraal Beheer Midwintermarathon
Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest. De betekenis van dat gezegde is mij de afgelopen tijd duidelijk geworden. Ik leed aan de vrees dat ik na 12 weken training niet zou kunnen starten aan mijn eerste 25 kilometer. Namelijk de 25 kilometer parcours in Apeldoorn van de Midwinter Marathon. 

Nu ben ik wel hypochondrisch aangelegd en voel ik vaak iets waarvan ik meteen vind dat ik het moet googelen om mogelijke blessures te voorkomen, maar deze keer was het lijden (aan de vrees dus) wel een beetje gerechtvaardigd. Een buikgriep blijkt immers door nogal besmettelijke virussen veroorzaakt te worden.  

Mijn vriendin is er 2 dagen flink ziek van geweest en ze had nog een paar dagen nodig om weer helemaal fit te worden. Dagen die ik niet had, als ik 5 februari fit wilde starten in Apeldoorn. Maar wat kun je doen? Je kunt niet je huis met rood-witlint afzetten, je vriendin in quarantaine plaatsen en zelf in een hotel gaan zitten tot het gevaar geweken is. Ik ben dus maar bij haar gebleven.

Of het waar is dat je door veel te sporten een betere weerstand krijgt? Ik weet het niet. Het is dit virus in ieder geval niet gelukt om mij te vellen. Het heeft bij mij uiteindelijk alleen een lichte tik uitgedeeld, maar ik bleef overeind. Mijn vriendin was gelukkig ook op tijd weer fit. Ze kon me bemoedigende woorden influisteren, mijn startnummer opspelden, mijn kleding aannemen en weer aangeven en me bananen voeren. Als supporter is het ook hard werken. Een buikgriep kan een hoop verpesten.

Maar zij stond er dus en ik liep. 2,5 uur lang om precies te zijn. Nou ja, ongeveer dan. Plus 1 minuut om precies te zijn. Precies de tijd die ik van tevoren gehoopt had te lopen, of ongeveer dan. Min 1 minuut. Die ene minuut heb ik aan de buikgriep te wijten. Of te danken; het is maar net hoe je het bekijkt. Ik heb wel een minuut langer kunnen genieten van bos, heide, ideaal loopweer, gezellige medelopers en een geweldige supportersclub. Bedankt Midwinter Marathon! Tot volgend jaar!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne van Wamelen
Yvonne  van Wamelen

Yvonne van WamelenEnthousiaste hardloper en blogger/columnist/communicatiemedewerker. In het dagelijks leven werk ik voor een overheidsinstantie en in mijn vrije tijd schrijf ik columns voor ProRun en blog ik op mijn eigen blog allerdings.nl. Daarnaast loop ik zo’n drie keer in de week mijn trainingsrondjes. Mijn laatste wapenfeit is de halve van Vlieland.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

16
juli