Is Eindhoven Urban Trail ook de gekste trail?

Door
Eleanor Crick
12 december 2016 13:33
Is Eindhoven Urban Trail ook de gekste trail?
De eindhoven urban trail
De eerste editie van de Eindhoven Urban Trail vond gister plaatst in het centrum van deze feestelijke stad. Een stad waar ik ben opgegroeid als Brabander. Als ieder andere Eindhovenaar ken ik ook de uitspraak: ‘Eindhoven de Gekste!’ De Urban Trail organisatie heeft dit duidelijk ook waargemaakt, want als deelnemer kreeg ik tijdens dit parcours de gekste opdrachten toegeworpen.
 
Met zo’n 1.750 deelnemers liepen we in drie verschillende waves over een parcours met maar liefst twintig bijzonderheden. Op het 18-septemberplein klinkt het startschot en lopen we in kleine groepjes richting de markt waarna we een scherpe bocht naar links het Queen Hotel inlopen. Verschillende gasten klappen terwijl ze hun ochtend kopje koffiedrinken. Nog geen kilometer verder kunnen komen we in de sfeervolle trouwzaal van het Stadhuis. Maar het wordt pas echt gezellig als we de Stadsbrouwerij van Eindhoven binnenlopen. Want ook al is 10 uur ’s ochtends dat weerhoudt de Brabanders niet om een biertje te tappen terwijl er harde dansmuziek door de speakers dreunt.
 
Al snel zijn we weer buiten en lopen we door het CKE waar verschillende kunstwerken worden tentoongesteld. Maar we blijven geen bezoekers, want we maken met onze voetstappen zelf ook een kunstwerk op de vloer. Niet veel later bevinden we ons op het podium van het Parktheater. In deze donkere zaal speelt een pianist vrolijk een liedje. Sommige lopers stoppen even om op de foto te gaan met de muzikant.
 
Op ongeveer 5 kilometer komen we bij de brandweerkazerne aan waar we natuurlijk een glaasje water krijgen, maar het is niet lang pauzeren, want op de binnenplaats staat ons een verrassing te wachten. We moeten namelijk door een container met rook lopen. De route volgt door naar Strijp S, de hippe urban buurt van de stad. Ik kijk mijn ogen uit, want toen ik in deze stad opgroeide, wilde je nooit in Strijp S bevinden, dat is nu duidelijk anders, want wat heeft deze buurt een urban vibe.
 
Strijp-S profileert zich sinds een aantal jaar als cultureel hart van Eindhoven en is een broedplaats voor de creatieve sector. Een onmisbare bezienswaardigheid als het komt op een urban trail door deze stad dus. Naast Kunstruimte MU, filmhuis Plaza Futura is dit elk jaar een centrale locatie van de drukbezochte Dutch Design Week. Via vrijwilligers worden we geleid naar het gebouw van SX. In dit gebouw bevinden verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in sport, marketing en media. Het kantoor ziet eruit als een groot sportcomplex met stoelen in de vorm van een voetbal en een klein basketbalveld met een basket waar wij als deelnemers om de beurt de bal in het net moeten worpen.
 
Ook het ED vormt een attractie op het parcours. Na een klim van twee verdiepingen lopen we letterlijk door het nieuws heen. Hierna lopen we door het SintLucas waar we apenkooiend door de gymzaal heen moeten. Nog een paar kilometer voor de finish pompt een live-band de energie op met knallende beats, waarna we hardlopend door het imposante Philips Stadion gaan. Zelfs de EMTÉ heeft een parcours aangelegd met kratten en voedsel om ons de weg te wijzen door hun supermarkt.


 
Tegen het eind van de trail lopen we de stadsbibliotheek de Witte Dame in waar een violist moderne liedjes speelt. Als we buiten komen, zie ik de finish in de verte en geeft mijn hardloop app aan dat we op 12 kilometer zitten. De Urban Trail zit erop, maar van alle urban trails vond ik deze toch echt de gekste!
 
Wil jij ook jouw stad op een gekke manier ontdekken? De Urban Trail Series wordt dit voorjaar ook in Maastricht (12 februari) en Amsterdam (19 maart) georganiseerd. 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

24
november