Hardlopers houden van regels

Door
Yvonne van Wamelen
6 juli 2017 07:03
Hardlopers houden van regels
De meeste mensen houden van regels en hardlopende mensen al helemáál. Hardlopende mensen houden het meest van regels die zij zelf bedacht hebben. Omdat die zo lekker duidelijk zijn én omdat je ze zo fijn kunt breken.

Eén van mijn zelfbedachte regels is de 15-gradenregel. Deze houdt in: Tot 15 graden boven nul zult gij niet met blote armen en benen rennen. Dit voorjaar heb ik deze regel aan m’n hardloopschoen gelapt. Je moet flexibel zijn als hardloper en je aanpassen aan de omstandigheden. ?De omstandigheden schreeuwden erom om in short en korte mouwen te gaan rennen. De thermometer wees nog geen 15 graden aan, maar na maanden volgens de drie-laagjes-regel te hebben getraind, kon ik mijn nieuwe voorjaarssetjes niet langer in de kast laten liggen.

Eigenlijk hangen mijn trainingen van de zelfbedachte regels aan elkaar. Mijn eerste regel begint al voordat ik de deur uit ben. Na het omkleden, luidt de regel: voer je warming-upoefeningen correct en in de juiste volgorde uit.  Anders gaat het mis. Eenmaal onderweg geldt de regel: ontwijk stoplichten. Ik bepaal graag zelf wanneer ik stilsta en heb er een hekel aan om te moeten wachten voor auto’s. Een andere regel voor onderweg is: neem nooit dezelfde weg terug als je gekomen bent. Dat brengt ongeluk en bovendien is het saai. 

Naast alle zelfbedachte regels waar ik soepel mee omga, hou ik me strikt aan de gouden rust-, ritme- en regelmaatregel in mijn trainingen. Mensen  - en hardlopers al helemáál – houden van regels én van de zon die er zo nu en dan doorheen breekt.  Geniet daar van!
 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne van Wamelen
Yvonne van Wamelen

Yvonne van WamelenEnthousiaste hardloper en blogger/columnist/communicatiemedewerker. In het dagelijks leven werk ik voor een overheidsinstantie en in mijn vrije tijd schrijf ik columns voor ProRun en blog ik op mijn eigen blog allerdings.nl. Daarnaast loop ik zo’n drie keer in de week mijn trainingsrondjes. Mijn laatste wapenfeit is de halve van Vlieland.

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • jan
  gelukkig hebben de meeste hardlopers geen last van dit soort dwangneuroses...
  Reactie geplaatst op 09/07/17 om 12:13 uur

Loopkalender

16
juli