Mijn driedubbele blaar

Door
Yvonne van Wamelen
20 februari 2017 09:08
Mijn driedubbele blaar
blaren op voet
Je hoeft niet ver te zoeken om de oorzaak én - nog belangrijker - de oplossing voor je lopersknie, shin splints of peesplaatonsteking op het internet te vinden. Maar dan nu mijn ‘blessure’ - voor zover je het al een blessure kunt noemen: de blaar. En dan bedoel ik er niet gewoon zo eentje die je hebt gekregen door net iets te lang op je nieuwe loopschoenen te hebben gerend. Ik bedoel een echte serieuze blaar. Een hiaat op het internet.

Mijn eerste serieuze blaar is een driedubbele bloedblaar. Voor de oorzaak van mijn driedubbele exemplaar hoef ik het internet gelukkig niet op. Die laat zich raden en is - zoals bij de meeste hardloopblessures - overbelasting. Want echt waar, ik draag goede anti-blaar sportsokken (sneldrogend, wrijving-vrij weefsel etcetera) en ik wissel mijn schoenen bij elke training af. 

Maar hoe kom ik er vanaf? 

Wekenlang heb ik m’n driedubbele blaar in toom proberen te houden door hem af te plakken met gewone pleisters. Ik dacht: als het maar een beschermlaagje heeft, dan komt het wel goed. Het werkte niet. Na mijn laatste 25-kilometerloop was hij groter en paarser dan ooit. Dit vroeg om drastischer maatregelen. Ik besloot om blarenpleisters in te gaan zetten. 

Dat ik dat zo lang heb uitgesteld, kwam doordat ik een slechte ervaring met blarenbleisters heb. Een eeuwigheid geleden - ik was nog tiener - heb ik ze eens gebruikt voor een grote blaar op mijn hiel die ik van mijn nieuwe Dr. Martens (schoenen die heel populair waren in de jaren 90) had gekregen. Die blaar werd een ontsteking. Resultaat: een dikke voet die in nog geen 10 Dr. Martens paste. 

Omdat de andere optie ‘even helemaal niet hardlopen’ geen opties was, ben ik naar de drogist gegaan. De komende tijd moet uitwijzen of de inzet van de blarenpleisters die ik daar gekocht heb tot het gewenste resultaat leidt. Voorlopig ben ik in ieder geval voorzichtig positief, want mijn voet past nog in al mijn schoenen. Tegen lotgenoten die net als ik kampen met driedubbele blaren, zou ik willen zeggen: Deel je ervaringen en vul het hiaat!

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne van Wamelen
Yvonne  van Wamelen

Yvonne van Wamelen



Enthousiaste hardloper en blogger/columnist/communicatiemedewerker. In het dagelijks leven werk ik voor een overheidsinstantie en in mijn vrije tijd schrijf ik columns voor ProRun en blog ik op mijn eigen blog allerdings.nl. Daarnaast loop ik zo’n drie keer in de week mijn trainingsrondjes. Mijn laatste wapenfeit is de halve van Vlieland.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

16
juli