Offline competitie

Door
Yvonne van Wamelen
22 maart 2017 12:52
Offline competitie
Lopen langshet strand
Heel erg competitief ingesteld ben ik nooit geweest. Ik vond het nooit erg om met gym als laatste gekozen te worden. En nu ik hardloper ben, doe ik niet mee met Strava-klassementen en Nike-plus-battles. 
Ah, nou ja, ik ben natuurlijk ook niet heilig en ik kijk echt wel naar de tijden die anderen delen op Instagram en Facebook. Zo gebeurt het weleens dat ik me de ene dag een schildpad voel en de dag erna een cheeta. 


Laatst haalde ik tijdens één van mijn langzame duurlopen een man in. Ik had ongeveer 18 kilometer in mijn benen toen ik hem voorbijstoof. Althans, zo moet het voor hem geleken hebben. Bij het inhalen, groette ik hem en zei ik iets over het heerlijke loopweer. Hij bracht met moeite uit dat hij net begonnen was. Het klonk als een excuus. Dat ik adem had voor een paar volzinnen, moet op hem grote indruk gemaakt hebben. Zelf word ik ook nog weleens ingehaald. Zelfs als ik één van mijn snelle stukken loop tijdens een intervaltraining. Sommige mensen hebben nu eenmaal langere benen (knipoog). Ik zal het niet van mijn lange benen moeten hebben, dus moet ik gewoon trainen om sneller te worden. Nu ik de halve marathonafstand goed in de benen heb en de ambitie om volgend jaar mijn eerste hele te lopen, ligt daar een mooi doel. 
En het doel heiligt de middelen toch? Dus toch maar aan de competities, battles en klassementen? Komend weekend in ieder geval wel. Maar dan wel offline, met medelopers  waarvan minstens de helft waarschijnlijk sneller is dan ik, tijdens de Monnikenloop op Schiermonnikoog. De andere helft en ik genieten gewoon wat langer van die 10 Engelse mijl en de gezonde zeelucht. 

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne van Wamelen
Yvonne  van Wamelen

Yvonne van WamelenEnthousiaste hardloper en blogger/columnist/communicatiemedewerker. In het dagelijks leven werk ik voor een overheidsinstantie en in mijn vrije tijd schrijf ik columns voor ProRun en blog ik op mijn eigen blog allerdings.nl. Daarnaast loop ik zo’n drie keer in de week mijn trainingsrondjes. Mijn laatste wapenfeit is de halve van Vlieland.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

16
juli