Vaarwel mijn geliefde eerste paar hardloopschoenen

Door
Eleanor Crick
28 november 2016 00:00
Vaarwel mijn geliefde eerste paar hardloopschoenen
Vaarwel mijn eerste paar hardloopschoenen
Een afscheidsbrief naar mijn eerste liefde.

Liefste eerste paar hardloopschoenen,

We zijn nu al meer dan drie jaar samen. Je kwam precies op het juiste moment in mijn leven. Ik had een moeilijke tijd, ik zat niet lekker in mijn vel en had steun nodig. Iemand adviseerde me dat ik jou een kans moest geven. Ik wist niet hoeveel tijd ik met jou zou willen spenderen. Je was op het eerste gezicht namelijk niet echt mijn type. Zou onze relatie maar tijdelijk zijn? Of zou het serieus worden? Ik besloot het erop te wagen en probeerde me open te stellen. Uiteindelijk was je exact wat ik nodig had. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van je zou houden. 

Je was er tijdens verdriet, geluk, frustraties en stress. Je ging mee naar mijn eerste hardloopevenement. Je hebt me geholpen op de dagen dat ik een te erge kater had. Toen ik mijn pr op de 10 kilometer liep, was jij er die mij over de streep trok. Je hebt me geholpen toen ik geld wilde inzamelen voor een goed doel. Je was er zelfs toen ik mijn eerste halve marathon liep. Je was er voor me toen ik rust nodig had en je hielp me als ik antwoorden nodig had. Je bent er werkelijk waar door wind, weer, modder en regen bij me gebleven. En nooit heb je geklaagd. 

Ik herinner me de eerste keer dat we elkaar ontmoetten. Ik liep voor het eerst een hardloopwinkel binnen. Ik was een beetje onzeker en wist niet of ik mezelf een echte hardloper kon gaan noemen. 

"Kan ik u helpen?" Vroeg de verkoper.

"Ik wil graag hardloopschoenen kopen," antwoordde ik aarzelend. 

"Bent u een loper?” 

"Uh… ik wil beginnen met hardlopen”

Ik trok je aan en meteen voelde ik het verschil met mijn oude sportschoenen. Je voelde als een lichte kussen om mijn voet. Op het eerste gezicht viel ik niet meteen op jou, maar volgens de verkoper zou jij perfect voor mij zijn. Een perfecte match inderdaad, want zodra ik je had uitgeprobeerd, wist ik het ook, je past perfect. 

Dat eerste rondje zal ik nooit vergeten. Elke stap voelde zoveel makkelijker. Onze eerste gedeelde ervaring was volledig pijnvrij. Vanaf toen waren wij onafscheidelijk. Ik dacht dat we voor altijd samen zouden zijn, jij en ik. Ik kon mezelf nooit met een ander zien. Maar na de halve marathon in Utrecht begon ik last te krijgen. Onze relatie was niet meer wat het was. Ik wilde het niet toegeven, maar de laatste tijd heb ik gerealiseerd dat onze tijd is gekomen. We hebben een leuke tijd gehad, maar je kan me niet meer bijbenen. We kunnen samen niet meer zoveel kilometers maken. Je hebt je beste jaren gehad. Het is tijd dat ik je loslaat. 

Als ik door tijdschriften blader en de nieuwste loopschoenen bekijk, vraag ik me af of ik ooit zoveel van die schoen zal houden als ik van jou heb gehouden. De ervaringen die we deelden, de kilometers die wij samen hebben gemaakt, het terrein wat wij samen hebben ontdekt. Dat zal altijd blijven. Dus ongeacht wat er gebeurt, weet dat je altijd mijn eerste liefde zal zijn. Je bent mijn eerste hardloopschoen en zal daardoor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Liefs,

Jouw hardloper 
 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Piet Boelens
  Ben benieuwd wat je morgen aantrekt, waar je in gaat lopen....dukvew
  Reactie geplaatst op 01/12/16 om 23:34 uur

Loopkalender

19
september