Voetreis naar Rome

Door
Yvonne van Wamelen
14 november 2016 16:02
Voetreis naar Rome
running - shutterstock
Running around in circles. Is dat niet wat we allemaal doen, een paar keer in de week? Voor mijn intervaltrainingen heb ik een paar favoriete rondjes en – hoewel ik de routes van mijn tempolopen en lange duurlopen zoveel mogelijk probeer af te wisselen – het blijven toch altijd rondjes, zij het wat langere rondjes. 

Ik heb laatst een schatting gemaakt van het gemiddelde aantal kilometers dat ik op jaarbasis in rondjes loop. Ik ben uitgegaan van zo’n 35 kilometer in de week. Dat aantal vermenigvuldig ik met 50 (ervan uitgaand dat er een paar weken in het jaar zijn waarin ik niet loop). Dat maakt een kilometertotaal van 1750. Wat als ik die afstand niet in rondjes zou afleggen, maar in één lange route? Ik heb het nagerekend. Dat is precies de afstand van mijn voordeur tot aan Rome. 

Ik ben meteen begonnen mijn voetreis uit te stippelen. Misschien dat ik onderweg wel een keer nieuwe hardloopschoenen nodig heb. Want als ik de experts moet geloven, doe ik er verstandig aan mijn schoenen na elke 1000 tot 1200 kilometer te vervangen. Dat betekent dat ik halverwege Zwitserland dus een stop moet maken voor een paar nieuwe. Of zouden mijn schoenen ineens veel harder slijten dan tijdens mijn gebruikelijke rondjes? Ik weet niet wat het Zuid-Duitse berglandschap met mijn schoenzolen doet bijvoorbeeld. Misschien sta ik in België al stil voor een ‘bandenwissel’. Zou ik trouwens wel een jaar vrij kunnen krijgen van mijn werk? Ik wil natuurlijk ook genieten van mijn route, dus ik ga niet sprinten. Laat ik zeggen dat ik zo’n 10 kilometer per uur afleg, dat is dan 175 loopuren. En als ik dan eenmaal naar Rome ben gelopen, dan wil ik ook een keer de andere kant op. Dwars door Duitsland bijvoorbeeld, immer gerade aus, richting Polen. Of – naturellement! – ik ga een stokbrood halen in Parijs en ren door tot aan de Pyreneeën. Dan heb ik meteen een pittige heuveltraining te pakken. Iets waar ik toch niet veel aan toe kom in het vlakke Groningen.  Helaas moet ik mijn vakantieplannen nog even uitstellen vanwege te weinig vakantie-uren. Misschien, als ik eens de tijd heb – dat wil zeggen: de staatsloterij win en niet meer hoef te werken – dan kan ik het nog eens overwegen. Een hele lange vakantie. Dat lijkt me wel wat. Tot die tijd hou ik het maar bij mijn wekelijkse rondjes. 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne van Wamelen
Yvonne  van Wamelen

Yvonne van WamelenEnthousiaste hardloper en blogger/columnist/communicatiemedewerker. In het dagelijks leven werk ik voor een overheidsinstantie en in mijn vrije tijd schrijf ik columns voor ProRun en blog ik op mijn eigen blog allerdings.nl. Daarnaast loop ik zo’n drie keer in de week mijn trainingsrondjes. Mijn laatste wapenfeit is de halve van Vlieland.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

16
juli