6 redenen om bij een hardloopevenement aan te moedigen

Door
Eleanor Crick
20 april 2017 16:03
6 redenen om bij een hardloopevenement aan te moedigen
Wanneer je meedoet met een evenement helpt het publiek je over de eindstreep. Ze kennen je niet, maar ze roepen je naam. Dus waarom zou je dit niet ook een keer voor hen doen? We geven je 6 goede redenen waarom jij ook ooit eens een keer aan de kant moet staan en zou aanmoedigen!

Goede karma

Wie goed doet, goed ontmoet! We kunnen het natuurlijk niet garanderen, want achter karma zit geen exacte wetenschap. Toch is het goed om terug te geven aan de loopgemeenschap. Neem een spandoek mee, of een microfoon en ga de straten op om je medehardloper op te vrolijken. 

Goed doel

Veel lopers die meedoen aan een evenement zijn maar een paar maanden ervoor begonnen met lopen en doen dit uit liefdadigheid. Deze mensen hebben honderden soms zelfs duizenden euro’s ingezameld voor een goed doel en mogen dan ook wel even in het zonnetje worden gezet.  

Inspiratie

Als je nog een nieuwe hardloper bent, is het handig om een keer een evenement bij te wonen. Gewoon om de sfeer te proeven. Ik wed dat nadat je bij een evenement bent geweest je meteen voor iets inschrijft!

De pure passie, dapperheid en wilskracht die tijdens die laatste kilometers van een wedstrijd worden afgelegd, zal je hart sneller laten kloppen. 

Ondersteuning

De grotere wedstrijden zullen genoeg publiek aantrekken, dus zoek juist de kleinere evenementen op. Hier kan je sowieso het zweet van de lopers ruiken.  Daarnaast zijn deze lopers je geheid dankbaar. Door de kleinere evenementen te ondersteunen help je ook de lokale bedrijven en stimuleer je je buren om fit te worden.  

Altruïsme

Weet je hoe glimlachen en lachen je beter laat voelen? Stel dat je dat gevoel kon nabootsten? Nou, dat kan. Het is wetenschappelijk bewezen dat een opgewekte menigte je stemming kan verbeteren waardoor je direct een goed gevoel kan geven. Geloof je ons niet? Ga dit weekend het uitproberen. Wij garanderen je dat je gaat glimlachen en onmiddellijk goed voelt.

Voorbeeld

Kijk eens naar beneden. Zie je die kleine mensen? Ook wel kinderen genoemd. Zij zijn de toekomst en wij zijn hun voorbeeld. Steeds meer mensen lijden aan overgewicht en obesitas en de enige manier waarop we dit kunnen tegen gaan is onze kinderen stimuleren om te sporten. Om gezond te leven en te blijven bewegen. 

Kinderen worden beïnvloed door alles wat er om hen heen gebeurt, dus zullen ze ook onze gewoontes overnemen. Als we het juiste voorbeeld geven, kunnen we dit probleem tegen gaan. Als ze zien dat bewegen iets positiefs is, dat het leuk is en dat we er allemaal vrolijker en gezonder van worden. Dan is de kans op overgewicht ook kleiner! 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor Crick



Is freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

23
november