X
MIIEGO®WINACTIE
De MIIEGO®
Een Bluetooth hoofdtelefoon met superieure geluidskwaliteit!
Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 

8 tekenen dat je daadwerkelijk een hardloper bent

Door
Eleanor Crick
12 februari 2018 00:51
8 tekenen dat je daadwerkelijk een hardloper bent
8 tekenen dat je een hardloper bent
Kan je nog een tijd herinneren waar je nauwelijks tien minuten kon hardlopen? Dat moment waarbij je gewoon wilt stoppen en even op adem wilt komen? Nu strik je je veters en heb je je hele route uitgestippeld om een uur te kunnen lopen. En elk minuut geniet je. Het hardlopen is zo anders dan de eerste keer dat je je hardloopschoenen aantrok.

Je zet je wekker eerder om ‘s ochtends nog een rondje te kunnen lopen. Je geniet van elke stap die je zet, maar toch komt dat gevoel soms omhoog: ‘ben ik wel een echte hardloper?’ 
De realiteit is dat je steeds terugdenkt aan die tijd waar je nog niet zo lang kon lopen. 
Maar voor alle twijfelaars, hier zijn tien vee betekende tekenen die bevestigen dat je wel een hardloper bent. 

Je droomt over voedsel

Dwalen jouw gedachtes ook al als je aan het hardlopen bent? Het is een geweldige manier om na te denken over het leven, je huidige relatie, wat je vrijdagavond van plan bent om te doen, je mentale to-do list te maken of om je volgende maaltijd te plannen. Je denkt na over die heerlijke maaltijd wat thuis op je staat te wachten. Je beloning. Die heerlijke pizza of pasta of ander heerlijk gerecht. Klinkt bekend? 

Je bent trots op je voeten

Lopers zijn trots op hun littekens. Ze weten dat hun blaren, eelt tenen en zwarte teennagels bewijs zijn van hun harde werk. In plaats van hun voeten verbergen, pronk je je voeten. Na je marathontraining zal je wel een afspraak maken voor een pedicure, daarvoor heeft het geen nut. 

Op vakantie gaan, betekent voor jou nieuwe hardlooproutes

Dat moment waarop je je realiseert dat je koffer ook hardloopkleding bevat (en je hardloopschoenen natuurlijk) Je kan je koffer al nauwelijks dichtdoen en vraagt jezelf af: heb ik dit allemaal werkelijk nodig? Meteen denk je: ja maar je weet het maar nooit. Op vakantie gaan is voor een hardloper een soort speeltuin. Nieuwe routes en plekken omt e ontdekken. En wat voor manier kan je het landschap nou beter verkennen dan op je hardloopschoenen? 

Je douche schema is gebaseerd op je hardloopschema

De dagen dat je hardloopt zijn ook de dagen dat je douchet. En als je een persoon bent die niet graag in de ochtend hardloopt, maar wel behoefte hebt om in de ochtend te douchen, dan is de kans groot dat je (te) vaak doucht.

Je hebt enorm veel waardering voor openbare toiletten

Je bent heerlijk aan het lopen, maar opeens moet je. Alleen ben je in the middle of nowhere. Gelukkig bestaan er cafés en openbare toiletten waar je jouw behoefte kunt doen. En wat een opluchting als je bent geweest. 

Je begroet alle lopers onderweg

Zwaaien of niet zwaaien. Dat is de vraag. Maar inmiddels weet je hoe het moet, en ben je gewend geraakt om een bevestigend knikje of zwaai te geven als je een loper tegenkomt. 

Je kent de Runners high
 
En je zal het nooit vergeten hoe dat voelde. Dat geweldig gevoel als je over de finish komt, een nieuwe pr haalt of je grenzen verlegt. Het is geweldig en het voelt beter dan welk drug dan ook. Voel je je somber of niet lekker in je vel? Er gaat niks op tegen een goede run Wil je een productieve dag? Niks is beter dan even je benen strekken en een rondje te lopen. Heerlijk is het gewoon.

Je bewaart al je startnummers

Iemand anders ziet het als een verrimpeld vierkant stukje papier, maar voor jou betekent het zoveel meer. Het is een inspirerend aandenken, een herinnering wie je was, en nog steeds bent, het is een deel van iets groters, want je startnummer is meer dan alleen een identificatie. Het onderscheidt je als hardloper. Maakt niet uit hoe vele duizenden mensen meedoen aan zo’n evenement. Jouw tempo, jouw start vak en jouw startnummer zijn allemaal onderdeel van jou als hardloper. En dat maakt jou uniek. De een bewaart ze in een plakboek, de ander bewaart ze in een schoenendoos. Maar ongeacht wat je doet, voor je het weet, heb je een heleboel startnummers verzameld en weet je: dat je verslaafd bent.
 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • gerrits
  Alles klopt! Leuk!
  Reactie geplaatst op 15/02/18 om 12:23 uur
 • claudia
  herken ze niet allemaal - maakt me zelfs aan t twijfelen of ik dan wel een échte 'hardloper' ben .....
  Reactie geplaatst op 14/02/18 om 15:43 uur
 • Arjen
  Het klopt allemaal, zo herkenbaar
  Reactie geplaatst op 14/02/18 om 13:50 uur
 • Kris VdL
  kwam spontaan een smile op gezicht terwijl ik het artikel las. Schitterend
  Reactie geplaatst op 21/02/17 om 20:01 uur
 • Regien Haak
  Het klopt precies. Ik kan na het stoppen van een run alweer uitkijken naar de volgende en geniet elke keer weer. Daar waar ik vroeger niet met regen startte, doe ik dat nu wel. Het geeft zo'n kick. Ik loop veel makkelijker dan in het begin en heb soms het idee dat ik naar Timbuktu kan lopen.
  Reactie geplaatst op 16/02/17 om 17:22 uur
 • willie van den bergh
  helemaal mee eens,hardlopen is mijn basis dat ik lekker in mijn vel zit,supertrots op dat ik het kan ,geniet er ontzettend van.
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 20:25 uur
 • Leo Harreman
  Ik ben dus een echte loper, klopt wel, na elke blessure, ben ik weer blij dat ik weer kan gaan hardlopen
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 11:34 uur
 • Peter
  optimistisch verhaal alleen die toiletten onderweg zijn toch vaak vooral bosjes en bomen.
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 10:57 uur
 • Dirk
  Ha fijn dat ik weer ergens bij hoor ha ha ha ...
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 10:35 uur
 • Jim
  Slechts 2 van de 8. Toch ben ik een echte.
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 10:20 uur
 • Paula Benders
  Wat een onzin.
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 08:49 uur

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

19
november