Wat voor loper ben jij?

Door
Eleanor Crick
9 december 2018
Wat voor loper ben jij?
In het hardloopwereldje maakt het niet uit hoe je eruitziet. Hoe hard je traint en wat je persoonlijke records zijn – dat zijn de dingen die wel belangrijk zijn. Maar betekent dat we als lopers geen  persoonlijke kledingstijl hebben?  We hebben een grove indeling gemaakt waarop je lopers kunt indelen. ( ja, we denken even in hokjes) Herken jij jezelf in een van deze modeplaatjes? 

Het fotomodel

Deze hardloper heeft zijn outfit helemaal op kleur gecoördineerd en lijkt alsof  hij/zij recht van een fotoshoot vandaan komt. Alles past bij elkaar. Van de gele schoenveters tot het gele zweetbandje om zijn/haar arm. Het past. 

De verzamelaar

Deze loper heeft hard getraind, veel wedstrijden gelopen en kan dit bewijzen met zijn/haar kledingkast. Hij/zij koopt namelijk bij elk wedstrijd waar hij/zij aan meedoet een T-shirt. Voor elke dag van de week kan die wel een ander shirt dragen. Een van zijn eerste halve marathons, een voor zijn of haar eerste hele marathon, zijn eerste obstakel run en eerste buitenlandse run. Deze loper heeft ze allemaal. 

De minimalistische loper

Deze loper is gemaakt voor de zomer. Het liefst draagt hij/zij zo min mogelijk en gaat hij/zij voor een kort boekje/shirt. Ook neemt deze loper geen sporthorloge of muziek mee als hij/zij gaat lopen. Hoe minder hoe beter! 

De laagjes loper

Het lijkt alsof deze loper het altijd koud heeft, want hij/zij draagt altijd handschoenen, muts en een sjaal. Vergeet natuurlijk niet de dikke trui en compressiekousen met daarboven een goed windjack. Deze loper weet hoe die met laagjes moet werken en loopt dan ook het liefst in de winter.  

De wat bij elkaar geraapte loper

Deze hardloper heeft een druk leven en wordt overspoeld door zijn/haar to-do lijstjes. Als deze loper wil lopen dan pakt hij/zij maar iets van de berg was. Als het niet naar zweet ruikt, dan is het nog goed. Daarom lijkt zijn/haar outfit een beetje bij elkaar geraapt.
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

18
september