Nog 19 weken tot de Marathon Rotterdam: heb je al een schema?

Nog 19 weken tot de Marathon Rotterdam: heb je al een schema?

Over 19 weken klinkt in Rotterdam het startschot voor de marathon van Rotterdam. Als je nu je trainingsschema aanschaft op ProRun, begint maandag je schema. Train je mee?

Vanaf Eerste Kerstdag (mooie startdatum!) is het nog 16 weken tot Lee Towers You’ll Never Walk Alone zingt aan de voet van de Erasmusbrug. Een aardig legertje lopers heeft inmiddels een trainingsschema via ProRun aangeschaft om zich voor te bereiden op de NN Marathon Rotterdam 2024. Nog op zoek naar een schema voor de marathon? Dat vind je hier.

Schema’s gekoppeld aan finishtijden

Uitgangspunt voor de schema’s is steeds een beoogde finishtijd. Het aanbod varieert van een marathondoel van 4 uur 30 minuten tot een marathon onder de 3 uur en ven allerlei verschillende finishtijden daartussen. We bieden ze aan op tempo en uiteraard op vermogen voor lopers met een Stryd.

De ingrediënten van de verschillende programma’s zijn klassiek; intervaltraining, trainen op je wedstrijdtempo en rustige duurlopen. Het is de manier waarop je deze onderdelen over een trainingsweek verdeelt, waarmee je als trainer een handtekening zet. Lopers die de afgelopen jaren trainden met schema’s van Klaas, waren te spreken over de afwisseling in de trainingen, maar vooral ook over het veelvuldig trainen op het beoogde marathontempo.

Trainen met een plan

Structuur aanbrengen in je hardlopen met behulp van een schema kan op zichzelf al winst opleveren. Gebruik je daarbij een schema dat verantwoord en doordacht is opgebouwd, dan schuilt daar nog eens een extra portie progressie. De schema’s die je hier vindt, hebben de afgelopen aardig wat lopers geholpen hun doelen te behalen.

Een schema is natuurlijk geen tovermiddel. Je kan nog zo’n mooi programma hebben, als je niet loopt, gebeurt er niks. Motivatie is natuurlijk mooi, maar het is weinigen gegeven om zestien weken gemotiveerd te zijn. Nee, plezier in het lopen hebben, is wat jou zestien weken lang de gang van de bank naar de voordeur en naar buiten laat maken. We kunnen je in ieder geval verzekeren dat de ProRun-schema’s met plezier zijn gemaakt en we hopen – en geloven – dat je dat proeft als je ermee aan de slag gaat.

Lekker lopen

Als je nu een schema kiest als voorbereiding op de marathon van Rotterdam, begint je schema maandag te lopen. We vinden het natuurlijk mooi als je met een van onze schema’s aan de slag gaat, maar kies je iets anders, dan wensen we jou net zo goed heel veel loopplezier de komende maanden. Wij blijven ons best te doen om jou te inspireren op weg naar een pr!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer