Runtogether – Nature Run

Door
Andrea van Lieshout
18 mei 2015 09:22
Runtogether – Nature Run
Beeld ByRyan
Waar loop jij je rondje? Ben je een echte stadsloper, loop je bij een atletiekvereniging en train je vooral op het tartan, of leidt je een zwervend lopers bestaan en trek je er het liefst op uit in de vrije natuur? En wat zou je het liefste willen?Lopen in mijn achtertuin

Zelf loop ik het liefst in ‘mijn achtertuin’, zoals ik de Utrechtse Heuvelrug noem, waar ik woon. Het gebied tussen Amersfoort, Zeist en Amerongen kent nog maar weinig onbekende paadjes voor me. In de jaren heb ik daar bijna ieder (on)begaanbaar pad belopen. Ook al loop ik er altijd, iedere keer is er weer iets nieuws te zien. De eerste zonnestralen die zich door de takken heen prikken bij het krieken van de dag, of de reeën die voor zonsondergang nog aan de bosrand staan te grazen. Een vos in de sneeuw op zoek naar voedsel, of  de voorjaarsbloemetjes die hun kopjes opsteken. Iedere keer is er weer wat nieuws te zien of te ontdekken. Het enige waar ik iedere keer verzekerd van ben is van de rust in het bos, de fijne geuren en geluiden van vogels om me heen. En iedere keer realiseer ik me dat ik een lucky bastard ben met zo’n achtertuin! Na een training in de natuur kom ik met een glimlach op mijn gezicht weer thuis. Of het nu heerlijk weer is of de regen met bakken uit de hemel valt. Van lopen in de natuur word ik blij. Ik vergeet de dagelijkse beslommeringen, geniet van de natuur en frisse boslucht en loop heerlijk in een flow.

Runtogether – Nature Run
Nu ben ik niet de enige loper met zo’n prachtige trainingsomgeving. Nederland kent zoveel mooie natuurgebieden, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dus waarom zouden we niet onze mooiste routes delen met andere lopers? Met Runtogether – Nature Runs, een initiatief van Prorun, kan dit.

Op 23 mei wordt de eerste Runtogether - Nature Run georganiseerd. Hierbij loop je samen met een groep lopers onder begeleiding van iemand die de omgeving goed kent langs de mooiste plekjes van het gebied. Het is geen wedstrijd, maar je loopt gezamenlijk een mooie route. Zo heb je de kans eens een ander mooi trainingsrondje in de natuur te lopen of andere lopers jouw mooie achtertuin te laten zien. Geen massa-event, maar een gezellige get together duurloop, waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Of je nu een fervente trailrunner bent en nieuwe natuurspots wilt ontdekken, of als je de verharde straten van de stad eens in wilt ruilen voor onverharde paden in het bos zonder te verdwalen. 

Er worden iedere keer diverse afstanden en tempogroepen georganiseerd. Hartstikke leuk om op deze manier ook andere lopers te ontmoeten die net als jij zo van de natuur willen genieten en een uitkomst voor wie liever niet in zijn eentje onbekend terrein op gaat. 

Deelname gratis!
De deelname is in principe gratis maar aan de deelnemers vragen wij een vrijwillige bijdrage van €2  (ter plaatse voldoen) De opbrengst gaat in zijn geheel naar Natuurmonumenten.  Zo lopen we samen door de natuur voor de natuur

Meer informatie over deze eerste Runtogether – Nature Run vindt je hier 

Wil je ook een keer lopers meenemen door jouw favoriete natuurgebied? 
Meld je dan aan via info@prorun.nl.

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Andrea
Andrea van Lieshout
Andrea  van Lieshout

Andrea van Lieshout

redacteur

Is blogger (RunAndreaRun.nl, looptrainer en bovenal sporter. Haar voorliefde ligt vooral bij trailrunning en obstaclerunning en ze nam in 2014 en 2015 deel aan het WK OCR en WK Spartan Race in de Verenigde Staten. Met haar brede interesse, haar passie voor hardlopen en jarenlange ervaring in de loopschoenen werpt ze een kritische en objectieve blik op alles wat er op de hardloopmarkt verkrijgbaar is. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • leo van Avendonk
  Wij willen als loopgroep een run together organiseren op 14 Februari De afstand zal 20 km. zijn Het gebied waar we lopen is tussen Hooge Mierde en Poppel Samenkomst bij de Spartelvijver in hooge Mierde
  Reactie geplaatst op 17/12/15 om 17:45 uur

Loopkalender

24
augustus