Vier YouTube kanalen voor hardlopers

YouTube een populair kanaal waar heel wat coaches, voormalige wereldkampioenen, hardloopmagazines en gespecialiseerde schoenfabrikanten aan de start verschijnen met hun ervaringen en expertises. Hieronder leer je alvast 4 van deze populaire YouTube kanalen beter kennen.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vier YouTube kanalen voor hardlopers
Dankzij glasvezel gaat de internetwereld langzaam maar zeker snel genoeg voor de hardloper. Ook zij wenden zich dan ook steeds vaker tot de virtuele snelweg voor deskundige coaching, praktische hardlooptips en advies over gezondheid en voeding. Naast onze instructievideo’s, is YouTube een populair kanaal waar heel wat coaches, voormalige wereldkampioenen, hardloopmagazines en gespecialiseerde schoenfabrikanten aan de start verschijnen met hun ervaringen en expertises. Hieronder leer je alvast 5 van deze populaire YouTube kanalen beter kennen. 
The Run Experience (TRE) 
Als je je hardloopprestaties wilt verbeteren, is The Run Experience (TRE) een geweldige plek om te beginnen. Dit kanaal heeft meer dan 200.000 abonnees en meer dan 7 miljoen weergaven. Je vindt er een goede mix van instructievideo’s, gezondheidstips, oefendemo’s en voedingsadviezen. Bovendien hoef je geen professional te zijn om iets uit het kanaal te halen. 

Adidas Running 
Ook de betere schoenmerken ter wereld ontwikkelen ondertussen volop hun eigen online content via YouTube. Het Adidas Running kanaal doet dat vooral met een focus op celebrity-hardlopers, up-tempo inspirerende berichten en productrecensies. Het kanaal heeft meer bijna 100.000 abonnees en meer dan 45 miljoen views. Veel van de video’s zijn daarbij speciaal gemaakt om je te motiveren en bezig te houden. Een bijzondere serie genaamd “Speed Squad” is uitermate geschikt om aan je snelheid te werken. 

C Tolle Run 
Als je ooit hebt willen trainen met een voormalige Olympiër is dit je kans. C Tolle Run is namelijk niet alleen een populair YouTube-kanaal met meer dan 15.000 abonnees en meer dan 2,6 miljoen weergaven; het wordt ook nog eens gehost door een 5-voudige NCAA kampioen en drievoudig nationaal kampioen, Carrie Tollefson. In veel opzichten is dit een echt lifestyle kanaal voor hardlopers, ontworpen om je in een blik in het leven van een topsporter toe te staan. Soms interviewt Carrie zelfs bekende hardlopers voor prestigieuze races, over de hele wereld. Daarnaast strooit ze rijkelijk trainingstips rond. 

VO2MAX producties 
In tegenstelling tot C Tolle Run, is VO2MAX dan weer het bewijs dat je geen beroemd Olympisch kampioen noch een belangrijk, wereldwijd merk hoeft te zijn om goede, overtuigende inhoud te creëren voor hardlopers. VO2MAX wordt namelijk georganiseerd door Sage Canaday, een liefhebber van berglopen, ultra-lopen, marathons en trailruns. Zijn kanaal heeft bijna 150.000 abonnees en 15 miljoen views. De focus ligt er op professioneel advies voor langeafstandslopers en op een mix van krachttraining, letselpreventie en voedingskunde. 

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners