Salomon Vuurtorentrail Festival (zaterdag)

Zaterdag 18 maart 2023
Hollum, Ameland (FR)

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023. Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail, diverse Canitrails, de competitieve challenges UTK en UTL. Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang, een competitie waarin je drie afstanden loopt in twee dagen.

De Vuurtorentrail start ook dit jaar met een sportieve massastart (op lijn) op het strand en finisht in het pittoreske centrum van het Westelijk op Ameland gelegen Hollum.

Jaarlijks proberen we het programma te voorzien van een positieve draai. Op die manier proberen we voor de vele terugkerende deelnemers van dit Trailrun & Walk Festival op Ameland ieder jaar te vernieuwen en enkele afstanden te wijzigen van lengte en parcours.

De gehandhaafde onderdelen van 2023 zijn:

  • de Halve Marathon
  • de Cor Schnieders (42 km) Hele Marathon (maakt als eerste Trailrun in NL deel uit van het Salomon Golden Trail National Series!)
  • de Ultra 70 km. Deze route is volledig gemarkeerd en deelnemer worden uitgerust met Track & Trace van Legends Tracking.
  • Twee WALK afstanden, de 12 en 21 km

We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2023 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteunt door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde. Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

Algemene informatie

Soort evenement
Trailrun
Ondergrond
Onverhard
Startlocatie
Oranjeweg 30B, Hollum
Afstand
Starttijd
Kosten
6,0 km
09:00 uur
€ 19,50
12,0 km
13:30 uur
€ 24,75
21,0 km
13:00 uur
€ 27,50

Afstanden

6 km
Start: 09:00 uur
Kosten: € 19,50
12 km
Start: 13:30 uur
Kosten: € 24,75
21 km
Start: 13:00 uur
Kosten: € 27,50

Inschrijven

Inschrijving gesloten
13 maart 2023
Na-inschrijving mogelijk
Onbekend
Website
inschrijven.nl/form/2022032050088-nl

Faciliteiten

Omkleedruimtes
Douches
Kledinginname
EHBO

Overig

Tijdregistratie
Uitreiking medaille