Gezond eten met Karen: Frisse kip kerry salade

Een lente salade die na je training dubbel zo lekker smaakt!

After we train we eat!
Met dit mooi weer heb ik heerlijk getraind. Prachtig zo die ochtendzon en ik kreeg helemaal de zomer in mijn bol. Eenmaal thuis probeerde ik meteen een zomerse frisse kip kerrie salade te gaan maken.
Ik at het op een cracker, maar je kan ook perfect op brood of een stokbroodje doen. Snel klaar, makkelijk te maken en een lekker gezond herstel receptje vanwege de eiwitten.

Ingrediënten 
– 1 mandarijn
– 200 gram gerookte kip
– 2 eetlepels kerriepoeder
– Zeezout
– 2 eetlepels griekse yoghurt
– 1/2 rode ui
– 1 eetlepel kurkuma  poeder
– Bosje bieslook 
Aan de slag
Snijd de gerookte kip in kleine blokjes.  Doe deze in een schaal /kom. Pel de mandarijn en snij deze in kleine blokjes. Snij de ui in kleine stukjes en roer dit met de mandarijn door de kip. Dan kun je er nog twee eetlepels Griekse yoghurt doorroeren en kurkuma, kerriepoeder, peper en zeezout.
Als laatste doe je er nog wat bieslook door.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Voeding