Gezond eten met Karen: Bananen-Kokosbrood

Door
Karen Marcus Bliekendaal
8 december 2018 00:00
Gezond eten met Karen: Bananen-Kokosbrood
Ik had deze week een paar bananen op mijn fruitschaal liggen die nodig op moesten en besloot om daar bananenbrood van te maken. Het lijkt me lekker om er dan kokosmeel aan toe te voegen. 

Zoals ik al eens eerder vermeld heb over kokosmeel: het is glutenvrij, bevat proteine, vezels, vitamine C,  B1 en ijzer. Daarnaast is het laag in koolhydraten. Je kunt het kopen bij diverse natuurwinkels, maar ook diverse supermarkten hebben het in het assortiment.
Kokosmeel is ook veel goedkoper dan amandelmeel en dat is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid.

Voor dit bananen brood hoef je echt geen keuken prins of prinses te zijn want met slechts een paar ingrediënten maak je het en na 3 kwartier heb jij het perfecte hardlopers broodje.

Ingrediënten;
-3 bananen 
-6 eieren
-50 gram kokosmeel 
-2 eetlepels gemalen vanille 
-2 eetlepels kokosrasp

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Dit voorkomt dat het blijft vastplakken. Prak 3 bananen mooi glad in een kom en doe de rest van de ingrediënten erdoor. Giet dit mengsel in het cakeblik en zet dit in de oven voor 45 a 50 minuten.

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • andre jansen
    geen meel of bloem? alleen maar kokosmeel? wat is de passende grootte van het bakblik?
    Reactie geplaatst op 09/12/18 om 15:04 uur
  • Thea
    Bananenbrood
    Reactie geplaatst op 02/07/15 om 20:40 uur

Loopkalender

18
augustus