Gezond eten met Karen: Brocolli cracker met tonijn salade

Door
Karen Marcus Bliekendaal
12 mei 2017 07:52
Gezond eten met Karen: Brocolli cracker met tonijn salade
Brocolli salade
Toen ik op Instagram een brocolli brood voorbij zag komen inspireerde dit mij enorm.  Gelijk ging ik aan de slag, want brocolli heb ik eigenlijk altijd wel in huis . Toen ik eenmaal bezig was besloot ik voor crackers te gaan. Echt zo fijn crackers met een groente en vooral met brocolli. 

Ik schreef al eens eerder dat ik brocolli vanwege de vele voedingstoffen echt de koning van de groente vind:  Foliumzuur, Vezels, Calcium, Luteíne, Vitamine C en Vitamine K.  Je kunt ze eten met een lekkere eiersalade , tapenade, spread of zoals ik doe met een homemade tonijnsalade. De crackers kun je vijf dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of je kunt ze invriezen. 

Ingrediënten voor de crackers:
-1 broccoli 
-80 gram amandelmeel
-4 eieren 
-1 eetlepels Italiaanse kruiden
-Snufje zeezout

Ingrediënten voor de tonijnsalade:

-1 blikje tonijn 
-Beetje olijfolie 
-Sap van een 1/2 citroen 
-Koriander 
-Paar augurkjes
-1/2 rode ui
-2 eetlepels biologische mayonaise 
-Snufje Zeezout

We gaan aan de slag!


1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

2. Was de brocolli en maal deze fijn in de keukenmachine. Doe dit in een kom samen met het meel, de eieren en de kruiden.

3. Giet het beslag op de bakplaat en verspreid dit mooi over een plat vierkant. Als het gebakken is kun je hier mooie crackers uitsnijden . Verdeel alles gelijkmatig. 

4. Zet het in de oven voor 25 minuten.

Als het klaar is laat de crackers even afkoelen voordat je ze gaat snijden.

 Ondertussen maken we de tonijnsalade.
5. Doe de tonijn in een schaaltje , snijd de augurk en ui in kleine stukjes en roer dit samen met twee eetlepels mayonaise door de tonijn. 

6. Maak nog even af met het sap van een 1/2 citroen, olijfolie en zeezout. Even goed roeren en dan komt het leukste gedeelte.

7. Snijd mooie crackers uit het broccoli vierkant en beleg de crackers met de tonijnsalade.

Eet smakelijk!

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

22
oktober