Gezond eten met Karen: Kapsalon

Door
Karen Marcus Bliekendaal
22 december 2016 22:19
Gezond eten met Karen: Kapsalon
gezond eten met Karen
Iets wat ik nog steeds op mijn "nog te bakken" lijstje had staan is het maken van een kapsalon. Toen ik van de week de 'geur' van een kapsalon rook werd ik daar weer aan herinnerd kreeg ik spontaan trek.  Dus besloot ik hier helemaal mijn eigen creatie van te maken.

Nadat ik allemaal verse ingrediënten had ingekocht ben ik  heerlijk aan de slag gegaan en het resultaat (al zeg ik hetzelf) mocht er wezen.

Ingrediënten:
 - 1 zoete aardappel
 - 100 gram kippendij
-  1/4 ijsbergsla
 - 5 eetlepels Kwark
-  1Tomaat
 - 1/2 paprika
 - 1/2 ui
-  2 teentjes knoflook
 - 1/4 Komkommer
 - Handje Bieslook
 - Paprikapoeder
 - Knoflookpoeder
- Kokosolie
-  4 eetlepels Shoarma kruiden
 - Peper
 - Zeezout
-  4 eetlepels gesmolten Kokosolie
 - Olijfolie
 - 2 handjes geraspte kaas

Aan de slag!

Stap 1) Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Stap 2) Schil de zoete aardappel en snijd deze in mooie reepjes . Laat de kokosolie smelten in de magnetron. Kruid de frietjes met paprikapoederen doe er wat knoflook poeder bij en giet hier overheen de gesmolten kokosolie. Dan kunnen de frietjes in de oven voor 15  a 20 minuten. Keer ze na 10 min even om.

Stap 3) Terwijl de frietjes in de oven staan gaan we verder met de shoarma. Snijd de kippendijen in reepjes samen met de paprika. Meng dit samen in een kom en kruid dit met de shoarma kruiden. Ik koop altijd shoarma kruiden bij Ekoplaza. Fruit een uitje en teentje knoflook en bak de shoarma hierin zachtjes gaar.

Stap 4) Was de ijsbergsla en snijd deze in mooie dunne reepjes. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Stap 5) Doe in een kopje wat kwark pers hierboven een teentje knoflook. Roer er wat olijfolie door, gehakte bieslook en maak op smaak met wat peper zeezout.

Stap 6) Dan pak je een schaaltje. En ga je het laagje voor laagje opmaken. Eerst doe je de zoete aardappel friet, dan de shoarma erboven , daarover strooi je wat geraspte kaas over. Deze smelt vanzelf. Daarover de sla, komkommer, tomaat en als laatste het kwark knoflook bieslook sausje. 

Klaar is jouw homemade kapsalon.

Eet smakelijk!!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

24
november