Gezond eten met Karen: Kokos-Mangotaart

Op het menu van Karen: een taart van kokos en mango!

Al langer wilde ik taart van kokos en mango maken: dat lijkt me zo lekker! Dus de keuken in en aan de slag! Wat is het dan fijn als het in één keer lukt en ook nog superlekker smaakt! Alleen van de kleur word je al vrolijk.

Door de gele kleur ziet de taart er misschien wat chemisch uit maar “no worry’s”. Dit komt echt puur door de mango: ook nog eens ontzettend gezond.. Ze bevatten vitaminen en mineralen. De belangrijkste mineralen die in mango voorkomen zijn kalium, magnesium, calcium, ijzer, zink en koper. Fijn om te weten dat je lekker gewetenloos taart kunt eten en ook nog eens vitaminen binnen krijgt.

Maar natuurlijk geldt: geniet, maar met mate!

Ingrediënten voor de bodem:
-50 gram ongezouten amandelen
-150 gram gedroogde dadels
-100 gram paranoten
-3 eetlepels gesmolten kokosolie
-30 gram kokosrasp

Ingrediënten vulling;
-3 rijpe mango ‘s
-200 ml kokosmelk (Aroy D)
-1/2 limoen
-35 gram honing
-100 gram kokosolie, gesmolten 
-1 theelepel vanille extract

Topping:
-Fijn geraspte schil van een biologische citroen

Stap 1: Begin eerst met de bodem.
-Bekleed een taartvorm met bakpapier. 
-Doe alles, behalve de gesmolten kokosolie, in de keukenmachine. Maal dit tot een kruimige massa.  
-Verhit de kokosolie in een steelpannetje en laat dit smelten tot het vloeibaar is.
– Roer dit door de dadel massa.
Doe dit in de taartvorm en maak het mooi plat. Zet dit in de vriezer

Stap 2: Schil de mango’s en snijd ze in blokjes doe deze in een kom, doe er dan kokosmelk bij, honing, sap van een 1/2 limoen en vanille extract.
Pureer dit tot één mooi glad mengsel met de keukenmachine of staafmixer. 
Dan verhit je nogmaals de kokosolie in de pan en wanneer dit vloeibaar is giet je het in het mengsel. Pureer het nogmaals.

Stap 3: Nu kun je de bodem uit de vriezer halen en het mango mengsel er bovenop gieten.

Stap 4: Zet de taart voor 1 uur in de vriezer en daarna kan het in de koelkast.

Wanneer je de taart gaat eten strooi je het citroen rasp over de taart

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Voeding