Gezond eten met Karen: Lekkere hardlopers koekjes

Door
Karen Marcus Bliekendaal
22 december 2018 09:00
Gezond eten met Karen: Lekkere hardlopers koekjes
Afgelopen week trakteerde ik mezelf op deze overheerlijke koekjes. Ik ga zoals altijd voor voedzaam en dus ook met deze koekjes.

Eet ze als ontbijt met wat griekse yoghurt, als tussendoor of heerlijk na een run.
Door de vitamines, ijzer en de langzame koolhydraten van de pompoen in combinatie met de havermout kunnen we dit wel de perfecte hardlopers koekjes noemen ????

Ingrediƫnten:

-150 gr. havermout 
-100 gr. pompoen
-1 banaan
-3 eetlepels kokosolie 
-2 eetlepels kokosrasp 
-2 handjes krenten/rozijnen 
-Handje verkruimelde Walnoten
-1 theelepel koekkruiden 
-1 theelepel vanille poeder

Aan de slag
Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de pompoen eerst voor 15 minuten Laat de pompoen afkoelen en pureer deze fijn of prak deze fijn. 

Dan meng je alle overige ingrediĆ«nten in een kom met de pompoen totdat je één mooi geheel krijgt. Maak mooie ronde balletjes en druk deze aan met een vork op de bakplaat zodat ze mooi rond worden. Uiteraard kun je ook vormpjes gebruiken.

20 a 25 minuten in de oven op 175 graden
Houd de koekjes wel goed in de gaten.

Eet smakelijk 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Imke
    Ziet er goed uit! Ik heb een vraag: Hoe lang kan je deze koekjes bewaren? En hoe kan je ze het beste bewaren?
    Reactie geplaatst op 11/05/15 om 08:37 uur

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

19
maart