Gezond eten met Karen: Tika Masala

Door
Karen Marcus Bliekendaal
19 mei 2017 08:00
Gezond eten met Karen: Tika Masala
Het is heerlijk om te experimenteren in de keuken. Ook dit keer doe ik dat weer en maak ik het heerlijke gerecht: Tika Masala. Dit gerecht maakte ik vroeger wel eens uit een zakje of met een kant en klare saus. Maar aangezien dat verleden tijd is ging ik nu aan de slag met verse producten en specerijen die ik bij de natuurwinkel had gescoord. Wat kan ik daar altijd ongelooflijk blij van worden! Het resultaat was verassend en daarom wil ik dit recept graag met jullie delen. Tika Masala kun je eten met rijst of quinoa, maar meestal wordt het geserveerd met naanbrood. Dit laatste deed ik dus ook.

Ingrediƫnten voor de Tika Masala:
1 blikje Tomatenblokjes
1 blikje Tomatenpuree
3 eetlepels Komijnpoeder 
3 eetlepels Garam Malsa 
Mespunt Cayennepeper
Stukje Gember
Bosje Bosui
Bosje Koriander 

IngrediĆ«nten voor de marinade: 
1 eetlepel Gemberpoeder
1 eetlepel Knoflookpoeder 
1 eetlepel Paprikapoeder 
Mespuntje Cayennepeper 
Snufje Zeezout
2 eetlepels Griekse yoghurt 
Sap van een halve citroen
250 gram kippendijen

*Optioneel naanbrood

We gaan aan de slag!

1. Marineer het vlees. Het beste is het om het vlees in de ochtend al in de marinade te zetten. 

2. Snijd de kippendijen ik mooie kleine stukjes en doe deze in een kom/schaal. 

3. Doe dan alle kruiden en het sap van een halve citroen eroverheen en voeg ook 2 eetlepels Griekse yoghurt toe. 

4. Roer dit goed tot één mengsel en zet het dan met folie weg in de koelkast.

Vervolgens begin je aan de Tika Masala. 

5. Snijd de bosui en een stukje gember en fruit en doe deze even in kokosolie met de kruiden. 

6. Dan kan het vlees erbij en kun je dit voorzichtig vijf minuten bakken. 

7. Doe de tomatenpuree erdoor en laat het geheel nog even zachtjes opstaan voor 3 minuten. 

8. Vervolgens kunnen de tomatenblokjes erbij. Laat het nu nog 5 minuten zachtjes opstaan. 

9. Hak ondertussen wat koriander. Als je het eet met naanbrood, kun je het brood nu in de oven doen. 

10. Dan kun je de Tika Masala op een bord of schaal scheppen, strooi je er als laatste nog wat koriander over en serveer het geheel vervolgens met naanbrood.

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

18
augustus