X
Win de Milestonepod

Tot en met 31 juli geven we op onze website 5 Milestonepods weg. Vul hieronder je gegevens in en maak kans op de gratis Milestonepod!

Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 

Gezond eten met Karen: 'Twix-reepjes'

Door
Karen Marcus Bliekendaal
11 augustus 2017 07:00
Gezond eten met Karen: 'Twix-reepjes'
Soms heb je van die momenten dat je echt zin hebt in iets lekkers. Op Instagram werd ik geïnspireerd om deze reepjes te maken. Het gevoel van het eten van een Twix, maar dan guilty free sprak mij wel aan. In mijn keuken ging ik aan de slag en gaf hier geheel mijn eigen draai aan. Met maar een paar ingrediënten en hooguit een kwartiertje werk heb je dit gerecht op jouw aanrecht staan. Ik haalde uit het recept vijf reepjes. Voor meer genot verdubbel je het recept. Heel eenvoudig in de vriezer te bewaren, zodat je altijd iets lekkers in huis hebt. 

Ingrediënten:

-4 eetlepels kokosolie (niet smelten!)
-6 dagels
-100 gram havermout
-60 gram pure chocola (ik had 92 procent)
-3 eetlepels water

Aan de slag!

-Bekleed een bakblik met bakpapier. Je kunt ook iets anders gebruiken, maar zo kun je de mooiste reepjes snijden. Kneed de havermout met de 4 eetlepels kokosolie fijn tot één massa. Leg dit op de bodem van het bakblik en druk even goed plat met de bolle kant van een lepel. Dit is de eerste laag. Zet dit even in de koelkast. Ondertussen gaan we verder met de karamellaag.

-Ontpit 6 dadels en doe deze in de keukenmachine of blender, samen met 3 eetlepels water. Maal dit tot één gladde massa. Haal dan het bakblik uit de koelkast en verspreid dit karamelmengsel op de havermout bodem. Dit deed ik weer met de bolle kant van een lepel. Dan kan het vervolgens de koelkast in en gaan we verder met het chocolade laagje. 

-Smelt de chocola volgens het 'au bain-marie effect'. Vul een steelpannetje met een laagje water en daarin een schaaltje met de chocola. Zo smelt de chocola heel langzaam. Haal het bakblik uit de koelkast en als de chocola is gesmolten, giet je dit over de twee laagjes heen. Strijk even mooi glad met de volle kant van een lepel. Dan kan het bakblik in de vriezer, daar blijft het een uurtje staan. Als het uit de vriezer komt, laat je het nog even 5 minuten staan en dan kun je het in reepjes snijden.

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

21
juli