Gezond eten met Karen: winterse goulash soep

Door
Karen Marcus Bliekendaal
9 december 2016 09:01
Gezond eten met Karen: winterse goulash soep
De winterse temperaturen van de afgelopen week zijn  heerlijk om te hardlopen, leveren ook mooie plaatjes en daar past een wintersoepje bij.  Nee, ik bedoel geen snert.  Gewoon een lekkere gevulde goulash soep.

Ik maak altijd een grote pan van 3 liter,  vries wat bakjes in en zo kom ik de winter wel door. Heerlijk en met alleen maar verse ingrediënten is dit gezonde soepje zo klaar.  Het lekkerst is als je het in de ochtend maakt en in de avond eet. Dan zijn alle smaken mooi ingetrokken. 

Ingrediënten:

- Winterpeen
- 2 zoete punt paprika's 
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 Tomaten puree
- 2 Uien
- 1 teentje knoflook
- 2 Laurierblaadjes 
- 2 eetlepels  Paprika poeder 
- 2 eetlepel Komijnpoeder
- 1/2 eetlepel rozemarijn
- 1 Runder bouillonblokje
- 2 groentebouillon blokjes 
- 400 gram Runder riblappen 
- Biologische crème fraiche 

Was alle groenten en snijd de ui, knoflook, winterpeen, paprika in mooie blokjes. Fruit de knoflook en de ui in olijfolie.  Doe dan het vlees erbij en laat dit even 5 minuten zachtjes opstaan. Doe dan vervolgens alle groente erbij en de kruiden. 

Neem 3 liter water, doe daar de bouillonblokjes, tomaten puree, tomaten blokjes in en laat dit zachtjes opstaan voor 1 uur. Dan kun je het vuur uitzetten.  Wanneer je de soep opschept kun je het serveren met 1 eetlepel crème fraiche.

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

19
september