X
Stryd FootpodWINACTIE
De Stryd Footpod
Met de Stryd Footpod krijg je nauwkeurig inzicht in je trainingsintensiteit. Deze gegevens helpen je bij het optimaliseren van je loopprestatie en het voorkomen van blessures.

Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 

Kwark broodjes met appel en kaneel

Door
Karen Marcus Bliekendaal
1 december 2018 00:00
Kwark broodjes met appel en kaneel
Sinds kort train ik bij een loopgroep en afgelopen week stond er een LSD training op mijn zondag ochtend planning. Een prachtige route door natuur en plekken waar ik nog nooit geweest was. 100 minuten lang puur genieten samen met wat hardloop buddy's.

Eenmaal thuis moe en voldaan had ik ongelooflijk trek en ik vond dat ik mezelf best op wat lekkers trakteren mocht. Ik besloot kwark broodjes te maken met appel en kaneel.

Eenmaal klaar en goed gelukt liet ik ze even afkoelen. Je kunt ervoor kiezen de broodjes open te snijden. Dan kun  je ze lekker beleggen met een plak kaas of pindakaas. Zelf deed ik er appelstroop op. Uiteraard kun je ze ook gewoon zo eten.

Ingrediƫnten voor ongeveer 6 a 7 broodjes:
-175 gram volkoren speltmeel
-250 gram kwark/ Griekse yoghurt 
-2 biologische eieren 
-25 gram honing

Voor de vulling:
-1 appel
-3 theelepels kaneel
-2 handjes rozijnen

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediƫnten voor de broodjes in een kom door mekaar. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Doe dit samen met de rozijnen en de kaneel bij de deegbal en kneed alles goed door elkaar. Verdeel de deegbal in ballen.

Druk een beetje plat en leg ze op het bakpapier. Of schep met een lepel op het bakpapier en druk het een beetje plat en rond. Nu kunnen de broodjes in de oven op 170 graden voor ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk!

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Tooske van Baardwijk
    Hoi Karen, Ik vind alles lekker wat je maakt ! En heerlijk gauw klaar ! Jammer dat ik een hamstringblessure heb; maar het maken van jouw broodjes, koeken en balletjes gaat gewoon door !!!
    Reactie geplaatst op 17/08/15 om 15:15 uur
  • Erik
    Hoe zijn ze het beste te bewaren? En hoe lang houdbaar?
    Reactie geplaatst op 05/08/15 om 20:59 uur
  • wilfried
    zijn erg lekker ook, terug te vinden in he hardloperskookboek
    Reactie geplaatst op 02/08/15 om 21:03 uur
  • Marina
    Kwarkbroodjea
    Reactie geplaatst op 30/07/15 om 12:43 uur
  • Mariska
    Klinkt lekker zeg. Moeten de rozijnen geweld worden van te voren?
    Reactie geplaatst op 24/07/15 om 10:57 uur

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

11
december