Recept van Karen:Teff pannenkoekjes

Door
Karen Marcus Bliekendaal
8 september 2017 06:56
Recept van Karen:Teff pannenkoekjes
Teff Pannenkopek
De marathon van Berlijn, Amsterdam en Eindhoven staat voor velen van jullie voor de deur.  De tijd van taperen breekt dan aan en deze pannenkoekjes passen daar perfect bij.

Ik eet vaak een bordje teff pap als er een lange duurloop gepland staat. Echt heerlijk vind ik dat met blauwe bessen, honing en een beetje kaneel. Teff is een goede bron van vezels, ijzer, calcium en kalium. Één van de voor lopers uiterst gunstige stof in teff is ijzer.  Dit element is belangrijk voor het zuurstoftransport in je lichaam en dus direct van invloed op je prestatievermogen. 
That's what we need!

Benieuwd wat je nog meer kunt maken van teff: ik maakte al eens eerder lekkere koekjes van teff.

Ingrediƫnten pannenkoeken :
- 250 ml (plantaardig) melk
- 2 eieren 
- 100 gram teff
- 1 theelepel bakpoeder 
- snufje kaneel

Topping;
- Honing 
- Banaan
- Aardbeien 

Aan de slag
Doe eerst in een kom het teff, eieren en melk roer dit tot een beslag. Voeg dan nog een snufje kaneel en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.

Smelt wat kokosolie in de pan en doe dan het beslag in de pan. Blijf er bij staan, want de pannenkoeken bakken snel.  Wanneer je klaar bent met bakken kun je ze daarna lekker versieren met aardbeien,  stukjes banaan en wat honing. 

Eet smakelijk!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Marcus Bliekendaal
Karen  Marcus Bliekendaal

Karen Marcus Bliekendaal

redacteur

Karen heeft twee passies, gezonde voeding en hardlopen. Ze maakt graag recepten die niet alleen gezond zijn maar ook belangrijk zijn in combinatie met sporten. 
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

24
september