X
Win de nieuwe Garmin 245 Forerunner

Meld je aan voor de ProRun nieuwsbrief en maak kans op het winnen van de nieuwe Garmin Forerunner 245

 
Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 
 

Alles wat je moet weten over sportbeha’s

Door
Eleanor Crick
5 oktober 2018 00:01
Alles wat je moet weten over sportbeha’s
Alles wat je moet weten over sportbeha’s
Voor de vrouwelijke sporters onder ons hebben we een paar handige tips over sportbeha's. 

Ten eerste. Hoe belangrijk is het om een goed passende sportbeha dragen? Afgezien van comfort (dat is uiteraard van belang, kan een ondersteunende beha zorgen dat je borsten niet gaan hangen), want bij hardlopen gaan de borsten door hun gewicht omhoog en omlaag waardoor de huid kan uitrekken. Uit onderzoek van de Universiteit van Portmouth bleek dat de borst maar liefst 20 centimeter op en neer bewoog tijdens hardlopen! 

Dus onthoudt deze vuistregels:

1. Laat je adviseren door een professional. Zij weten vaak welke maat je nodig hebt en kunnen zien of het goed past. Vooral als je grotere borsten hebt is dit belangrijk. Een sportbeha heeft en taak en dat is dat-ie genoeg steun geeft. 

2. Weet wanneer een beha goed zit. De achterste band moet niet omhoog rijzen, maar recht zitten en de bandjes moeten niet te strak zitten of te veel gewicht van je borsten dragen. De onderkant moet tegen je ribbenkast aanzitten, maar ook niet in je borst prikken. Kijk dus in de spiegel of je borsten comfortabel in de cup zitten. 

3. Je beha mag geen verjaardag vieren. Wat dit betekent? Nou je beha mag niet ouder worden dan 12 maanden. Want net zoals je hardloopschoenen, moet je ook je sportbeha regelmatig vervangen. Draag je je sportbeha vaak, dan is het verstandig om 'm elke 6 maanden te vervangen. Draag je je sportbeha wat minder vaak? Dan kan je er sowieso 12 maanden mee doen. En natuurlijk om het kledingstuk goed te houden is het belangrijk om het in koud water te wassen en niet in de droger te gooien. Hierdoor blijft de stof strak en effectief. 

4. Zorg dat je genoeg sportbeha’s hebt en je ze kunt vervangen als dat nodig is. Je moet genoeg beha’s hebben zodat ze in ieder geval een keer per week kan wassen. En je zou een beha nooit twee dagen achterelkaar moeten dragen. De elastiek rekt namelijk uit, dus de tweede dag zal je sportbeha minder steun bieden. Stel als je vier keer per week een sportbeha draagt, moet je twee sportbeha’s hebben. Zo kan je ze afwisselen en aan het eind van de week allebei wassen. Of natuurlijk de een laten drogen terwijl je de ander gebruikt. 

Meer weten over de juiste sportbeha? Dat lees je hier. 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor  Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

24
mei