Hardloop- of wandelvakantie Canada: eTA niet vergeten

Hardloop- of wandelvakantie Canada: eTA niet vergeten

Canada is de ideale bestemming voor een sportieve vakantie of rondreis. Met de indrukwekkende Rocky Mountains, de nationale parken zoals Banff, Gros Morne, en Jasper, en de regenwouden op Vancouver Island heeft het land voor elk wat wils. Houd er wel rekening mee dat voor een reis naar Canada een eTA of een visum nodig is.

De mooiste looproutes in Canada

De twee bekendste nationale parken van Canada zijn waarschijnlijk Banff National Park en Jasper National Park. Deze parken liggen beide in de Rocky Mountains, niet erg ver van elkaar vandaan. De parken zijn met elkaar verbonden door de Icefields Parkway, een weg die langs verschillende nationale parken in de Rocky Mountains loopt. In de parken vind je azuurblauwe meren en bergtoppen van 2.500 tot 3.700 meter hoog. Omdat Banff en Jasper erg populair zijn bij toeristen, kan het er erg druk zijn. Een alternatief voor reizigers die liever een wat kleiner en rustiger nationaal park bezoeken is Revelstoke NP.

De drie parken hebben verschillende hardlooproutes en trails voor dagwandelingen of meerdaagse wandeltochten. Er zijn opties voor getrainde wandelaars en bergbeklimmers, maar ook voor minder ervaren wandelaars en mensen die met kinderen op reis zijn.

Beste vlakke hardlooproute in Banff National Park (onverhard): Legacy Trail,, Bow River (Canmore), Bow River/Fenland/Hoodoos Trail (Banff), Lake Louise Shoreline Trail, Old Route 1a (Lake Louise).

Beste vlakke hardlooproute in Banff National Park (verhard): Banff Downtown, Vermilion Lakes, Cave and Basin run (Sundance Canyon), Golf Course Loop, Icefields Parkway.

Meer uitdagende/heuvelachtige routs in Banff National Park: Goat Creek Trail (Canmore to Banff), Lake Minnewanka Trail, Mt. Norquay Scenic Drive (Banff), Tramline (Lake Louise).

eTA voor Canada op tijd aanvragen

Reizigers die met het vliegtuig in Canada aankomen moeten altijd een eTA Canada of een visum aanvragen. Alleen personen die over land of met een (cruise-)schip in Canada aankomen en personen met de Canadese nationaliteit hebben geen visum of andere reistoestemming nodig.
Reizigers die in aanmerking komen voor een eTA wordt altijd aangeraden een eTA en geen visum voor Canada aan te vragen. Het eTA is namelijk goedkoper, en eenvoudiger aan te vragen en wordt sneller toegekend dan een visum. Voor een wandelvakantie is over het algemeen een eTA Canada voldoende en hoeft u geen visum aan te vragen. Controleer hier of het eTA ook geschikt is voor uw wandelvakantie in Canada.

Met een eTA mag u maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada blijven. De reistoestemming is vanaf het moment van goedkeuring 5 jaar geldig en kan voor meerdere reizen gebruikt worden. Dat betekent dat u zonder problemen nogmaals naar Canada terug kunt als uw wandelvakantie goed bevallen is. Let er in dat geval wel op dat uw paspoortgegevens nog steeds hetzelfde zijn. Als u in de tussentijd een nieuw paspoort heeft ontvangen, wordt het oude eTA ongeldig en moet een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Inreisverbod vanwege corona

Momenteel is het helaas nog niet mogelijk om voor een wandelvakantie naar Canada te reizen. Er geldt een inreisverbod voor alle reizigers die geen essentiële reden hebben om naar Canada te reizen. De Canadese autoriteiten hebben deze maatregel ingevoerd om de inwoners van Canada te beschermen tegen het coronavirus en de verspreiding van het virus tegen te gaan. Wanneer dit inreisverbod opgeheven zal worden en het weer mogelijk zal zijn op vakantie te gaan naar Canada is nu nog niet bekend.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!