RunTech

Goed ondergoed: van levensbelang

Door
Tim Moria
28 augustus 2018 00:00
Goed ondergoed: van levensbelang

Daar sta ik dan: in mijn nieuwe onderbroek van 'Underun', op het punt om er een rondje in hard te lopen. Nou ja, natuurlijk heb ik meer aan dan alleen die onderbroek, maar het gaat even om het idee. Een goede onderbroek, of dat voor een man nou een boxer of een slip is, is tijdens het hardlopen een meer dan fijne bijkomstigheid. Daar zijn ze zich bij Underun wel van bewust.

 

Dat is dan ook de reden dat ze ons een paar onderbroeken toestuurden om te testen. Twee slips en twee boxershorts. In het blauw, grijs en zwart zien ze er prima uit, al is dat voor mij persoonlijk niet het belangrijkste. Het is leuk hoor, een mooie onderbroek, maar uiteindelijk gaat het mij tijdens het sporten om het gemak. Om de functionaliteit en om de vraag of ik geen (huid)irritaties krijg van het dragen van die onderbroek. Want, laten we eerlijk zijn, het is niet zo dat ik mijn vriendin ga proberen te verleiden in mijn sportoutfit. Laat staan in mijn 'sportonderbroek'.

 

Dus laten we maar meteen met de deur in huis vallen en het over de functionaliteit hebben: de onderbroeken van Underrun zitten als gegoten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ze tijdens het lopen niet voel. Bij het aantrekken was ik even bang dat ze misschien wat te strak zouden zitten, vooral omdat ik van nature iemand ben die liever een wat wijdere boxer draagt terwijl deze helemaal om de been sluiten, maar tijdens het lopen had ik daar helemaal geen last van. De zachte stof voelt haast als een tweede huid en is ideaal. Dat het zweet/vocht perfect wordt afgevoerd is een mooie bijkomstigheid en betekent dat je minder snel last zult hebben van (huid)irritaties of zelfs schuurplekken.

 

Toegegeven: ik had op voorhand niet verwacht vaker gebruik te maken van deze onderbroeken. Ik loop veel en relatief veel kilometers per week, maar grijp toch snel naar mijn eigen 'oude vertrouwde' boxers. Die zitten voor mij gewoon prima. Maar, nu eenmaal een beetje gewend aan deze strakkere variant van Underrun, zal ik deze zeker vaker aandoen. En aanraden aan anderen.

 

Het is misschien net als eten in een luxe restaurant: pas dan besef je dat die hamburger van de snackbar misschien toch niet zo lekker is als dat je altijd dacht. Je moet een onderbroek als deze gewoon een keer gedragen hebben, voor je begrijpt hoe belangrijk het eigenlijk is dat je de juiste slip of boxer draagt.


  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Tim
Tim Moria
Tim  Moria

Tim Moria

Hoofdredacteur

Tim is hoofdredacteur bij ProRun, verzorgt de PR & Marketing rondom Challenge Almere-Amsterdam (oudste triathlon van Europa), is eigenaar van www.3athlon.nl en heeft een eigen tekstbureau: Tekst Direct Online. Schrijft bij voorkeur over sport en alles wat daarmee te maken heeft. Heeft meerdere marathons gelopen en de Long Distance triatlon (3.8km, 180km, 42.2km) van Almere en Roth (Duitsland) gedaan. Nog steeds dagelijks in het zwembad, op de fiets of met loopschoenen aan te vinden.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

22
februari