Arena sportbags: handig voor iedere loper

Arena heeft ook een mooie collectie sporttassen met ideale functies voor hardlopers en triathleten. En ook nog eens goed geprijsd.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Arena sportbags: handig voor iedere loper

Arena is het meest bekend als merk dat groot is in het zwemmen, maar Arena heeft ook een mooie collectie sporttassen met ideale functies voor hardlopers en triathleten. En ook nog eens goed geprijsd.

In dit artikel nemen we de 3 meest interessante onder de loep.
We starten met de Arena Fastpac Core.
Dit is de simpelste uitvoering in de collectie, maar nog steeds een fraaie tas met verschillende goede opties.
De Fastpack Core heeft een groot vak waarin je probleemloos je wedstrijdkleding, een handdoek, douchemateriaal e.d. kwijt kunt als je naar een wedstrijd of training gaat.
De klep aan de voorzijde geeft toegang tot een extra vak waar je bijv. wat kleine benodigdheden kwijt kunt. Er zit tevens een apart mesh compartiment in deze ruimte voor wat spullen die je snel moet kunnen vinden zoals bijv. je startnummer(band), chip, zwembril, neusklem, etc.
Aan de bovenzijde van de tas zit een kleiner compartiment waar je een sport(zonne)bril kwijt kunt of iets anders van dit formaat zoals je telefoon.
De onderzijde van de tas heeft een eigen afgesloten compartiment dat je goed kunt gebruiken voor natte (bad)kleding, wetsuit of vuile schoenen na een cross of trail zodat de spullen in het hoofdcompartiment niet bevuild worden.
Aan de zijkanten zitten 2 mesh pouches waarin je precies aan een bidon kunt plaatsen.
Al met al is het een hele fijne, niet té grote sport rugtas die goed doordacht in elkaar zit en je in de afwerking ook de kwaliteit ziet. Alles is goed gestikt en op de juiste plaatsen voorzien van stevigere materialen. De afmetingen van de Arena Fastpack Core zijn 37 x 25 x 50 cm..
De grote broer van de Fastpack Core is de Fastpack 2.1.
Deze rugtas lijkt optisch veel op de Core, maar is een slag groter en aanzienlijk luxer afgewerkt. De tas heeft eigenlijk een zelfde soort hoofdcompartiment, maar groter dan bij de Core en in deze ruimte zijn weer extra een aantal mesh compartimenten geplaatst zodat je verschillende items gescheiden van elkaar kunt opbergen. Makkelijk als je met een beetje wedstrijdstress alles snel wilt vinden :-).
Het compartiment aan de voorzijde is ook wat groter dan bij de Core en tevens ook hier 2 extra mesh compartimenten die afsluitbaar zijn met een rits om snel verschillende items bij de hand te kunnen hebben.
Het brillenvakje aan de bovenzijde is bij deze tas gevoerd met een heel zacht materiaal zodat de kans op beschadiging minimaal is.
En net als bij de Core heeft de Fastpack 2.1 ook een vak aan de onderzijde van de tas waar je probleemloos 2 paar schoenen, je wetsuit of andere gear in kunt stoppen. Hou je deze netjes gescheiden van de rest van de kleding.
Aan weerszijden ook hier de twee bidonhouders met een extra strap zodat ze er niet uit kunnen vallen. Een ander detail zijn de gel-loops op de tas zodat je ook die easy kunt meenemen.
De Fastpack 2.1 is echt een hele veelzijdige tas waar je naar trainingen en naar wedstrijden super veel plezier van kunt hebben.
het formaat van deze tas 40 x 35 x 55 cm
De derde tas in de Arena collectie is de Fast Tri Bag.
Dit is echt een serieus grotere tas die nog steeds als rugtas kunt dragen maar ook meer als gewone tas.
De afmetingen zijn ook een stuk royaler met 70 x 38 x 51 cm en maar liefst 80 liter inhoud.
Voor de loper die er van houdt om veel materiaal mee te nemen of gewoon alles netjes uit elkaar wilt houden aan verschillende materialen is dit de tas-to-go, maar voor triathleten is het bijna een must have. Hier kun je alles in meenemen. Van helm tot wetsuit en van fiets- en loopschoenen tot en met al je racekleding, training gear, whatever. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past erbij in deze tas. Vakken aan alle zijkanten, de onderkant en vanaf de bovenzijde is het hoofdcompartiment vrijwel in zijn geheel te openen zodat je veel overzicht hebt.
Heel veel extra vakken en gescheiden compartimenten in de vakken zelf om alles overzichtelijk en gescheiden van elkaar mee te nemen.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit RunTech