Brooks introduceert nieuwe DNA LOFT Middenzooltechnologie

Een betere demping zonder extra gewicht of massa in de schoen.

Schoenmerken zijn uiteraard altijd bezig met nieuwe innovaties. Zo ook Brooks, dat nu haar zachtste dempingsmateriaal ooit onthult. We hebben het dan over het gloednieuwe DNA LOFT foam. Dit verscheen als eerste in de vernieuwde Glycerin. Volgens Brooks is de DNA LOFT de op één na nieuwste middenzoolsamenstelling die het bedrijf dit jaar op de markt brengt en markeert het daarmee een versnelde ontwikkeling van de schoeninnovatie van het bedrijf. Lopers kunnen ‘demping op maat’ ervaren zonder daarbij last te hebben van extra gewicht of massa.

,,Na het lanceren van onze hoogste energieteruggavetechnologie met DNA AMP, daagden we onszelf uit om terug het lab in te gaan en dezelfde ongeëvenaarde beleving te creëren voor hardlopers die de voorkeur geven aan een ultrazachte  hardloopervaring”, aldus Carson Caprara, directeur global product line management bij Brooks. ,,We hoorden van hardlopers dat ze op zoek waren naar een  uitzonderlijk dempend gevoel zonder extra gewicht dat in de weg zou zitten. Met DNA LOFT hebben we een nieuwe manier gevonden om ons foam zo te ontwikkelen dat het demping op maat levert zonder extra gewicht of massa, zodat hardlopers kunnen genieten van comfortabel, beschermd lopen.”

Het luxe, beschermende DNA LOFT  behoudt de karakteristieke DNA middenzoolkwaliteiten van Brooks en past zich volgens het bedrijf direct aan naar de unieke passen, gewicht en snelheid  van de loper. Maar het biedt een zachtere en meer beschermde beleving dankzij de unieke mix in de middenzool van ethyleen-vinylacetaat (EVA), rubber en lucht. Rubber biedt duurzaamheid voor langdurige zachtheid van de schoen terwijl lucht het materiaalgewicht vermindert. ,,Lichtgewicht, ultrazacht DNA LOFT is een slimmere kijk op luxe hardloopmateriaal, zonder onder de voet iets in te leveren.”

Brooks introduceerde DNA LOFT in de nieuwe Glycerin 16 die gelanceerd werd op 1 juni 2018. De adviesprijs voor deze schoen is €170,-. Daarnaast wordt DNA LOFT gebruikt in de nieuwe Ghost 11 welke uitkomt op 1 juli 2018. De adviesprijs voor deze schoen is €140,-.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech