De Fenix serie van Garmin

De stijlvolle combinatie tussen een GPS-sporthorloge en een verfijnd uurwerk

Advertorial
Garmin introduceerde recent drie nieuwe fēnix® 3 Sapphire GPS-sporthorloges. De nieuwe modellen bestaan uit een premium-versie met een titanium rand en polsband, een klassieke versie met een bruine leren polsband en extra nylon polsband, en een versie die is uitgerust met de Garmin ElevateTM hartslagmeting op de pols.

De nieuwe GPS-horloges zijn o.al. uitgerust met de nieuwste geavanceerde hardloopdynamica en fysiologische meetgegevens. 

Ben je al in het bezit van een fēnix® 3 dan kun je met een gratis software update de nieuwe activiteitenprofielen, hardloopdynamica en fysiologische meetgegevens downloaden.

“De fēnix 3 is één van de meest populaire sporthorloges. Met de toevoeging van deze drie nieuwe versies combineert Garmin stijl en prestatie in één horloge, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland. “Met de toevoeging van Garmin Elevate polshartslagtechnologie, een leren polsband en een titanium versie kun je dit stoere GPS-sporthorloge nu altijd en overal dragen. 

Uitgerust met een volledige set aan sport- en navigatiefuncties, is de fēnix 3 nu een stijlvolle combinatie tussen een ultiem sporthorloge en een verfijnd uurwerk. Voorzien van de nieuwste trends op het gebied van polsbanden kun je met de fēnix nu gemakkelijk van outdoor- naar kantoorwaardig omschakelen. De polsbanden zijn gemakkelijk uitwisselbaar en bieden de gebruiker vele opties om het horloge aan de persoonlijke stijl aan te passen.

Voor de meest veeleisende sport- en outdoorprofessional biedt de fēnix 3 Sapphire Titanium niet alleen hoogwaardige prestaties uitgevoerd in een sterk, maar lichtgewicht GPS-horloge, maar ook de hoogste kwaliteit die zij van Garmin gewend zijn.

Met Garmin ElevateTM hartslagtechnologie op de pols hebben de fēnix 3 HR gebruikers nu de vrijheid om te trainen waar en wanneer ze willen met directe feedback over hun prestaties dankzij de hartslagmeting op de pols. Met fēnix 3 HR word je 24 uur per dag, 7 dagen per week op de hoogte gehouden van je inspanningen en blijf je op de hoogte van je prestatieniveau door middel van de registratie van je Intensiteit Minuten. 
 
 NIEUWE HARDLOOPDYNAMICA EN FYSIOLOGISCHE MEETGEGEVENS
Met de uitbreiding van de klassieke hardloopdynamica zoals cadans, verticale oscillatie (beweging) en grondcontacttijd zijn lopers in staat om nu nog meer data en fysiologische gegevens1 te meten. 
De nieuwe gegevens zijn:
* Staplengte: Meet de lengte van de stap van een hardloper in real-time
* Grondcontacttijd Balans: Meet de symmetrie van beide voeten met betrekking tot de tijd dat uw voet tijdens het hardlopen contact maakt met de grond (in milliseconden). Sommige hardlopers vinden hier de oorzaak van blessures
* Verticale Ratio: De verhouding tussen de verticale oscillatie (beweging) en staplengte. Deze dient als een indicatie voor de efficiëntie van een hardloper
* Lactaatdrempel: Berekent op basis van tempo- en hartslaganalyse het inspanningsniveau waarbij de vermoeidheid van de hardloper snel toeneemt
* Stress Score: Meet de hartslagvariatie bij stilstand om uw stressniveau te bepalen
* Prestatieconditie: Biedt inzicht in het realtime conditieniveau ten opzichte van het gemiddelde niveau van de hardloper
 
 De nieuwe fēnix 3 Sapphire GPS-horloges zijn vanaf februari 2016 verkrijgbaar.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech