First look: De Hoka One One EVO Carbon Rocket

Spectaculaire nieuwe schoen van Hoka One One

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
First look: De Hoka One One EVO Carbon Rocket

Jawel, de nieuwe Hoka One One schoen is uit. En dit is een speciale!!

De Evo Carbon Rocket is de laatste nieuwe ontwikkeling in de Hoka One One collectie.

Het speciale aan deze schoen is de carbonplaat die in de tussenzool verwerkt zit en tijdens het lopen als een soort springveer werkt. Je zou het kunnen vergelijken met de polsstok van een polsstokhoogspringer. De energie die wordt opgeslagen in de carbonplaat komt vrij bij de afwikkeling van de voet.
Nu zou je kunnen denken dat Hoka One One hiermee de Nike Vaporfly en de Vaportfly 4% aan het kopiëren is, maar dat zou een niet correcte bewering zijn.
Hoka was namelijk al eerder gestart met het ontwikkelen van de Carbon Rocket.
Al in 2015 kregen wij de eerste test exemplaren te zien en het leek er lange tijd op dat de schoenen in 2016 op de markt gebracht zouden gaan worden.Hieronder 1 van de eerste test exemplaren van destijds.
Maar enige maanden voor de introductie liet Hoka One One weten nog niet tevreden te zijn en de release van de schoenen uit te stellen om verder door te gaan met het ontwikkelen van het concept.
De schoenen zijn deze week officieel released en wij hebben de eerste test runs er op zitten. En die waren zeer veelbelovend.
Maar dit is niet een Hoka One One die je gewend bent. Ik zou willen zeggen dit is een Hoka One One, maar geen Hoka One One.
Dat klinkt wat cryptisch, maar de meeste lopers en triathleten kennen Hoka One One als een merk met de dikkere zolen en zachte schoenen.
Dit geldt niet voor de Evo Carbon Rocket. Wel dat de zolen nog steeds iets dikker zijn, maar niet zo dik als van andere Hoka One One modellen.
Dit is een schoen bedoeld voor de meer prestatie gerichte loper. Het is een racer die wanneer je er rustiger op loopt zachter aanvoelt dan de meeste andere lichtgewicht trainers en wedstrijdschoenen, maar de Evo Carbon Rocket vraagt om sneller lopen.
Wanneer je de schoenen rustiger loopt voelen ze door de carbonplaat wat stijf, maar loop je wat sneller dan komen de schoenen tot hun recht en voel je de werking van de carbon plaat en de propulsie naar de voorvoet.
De zool die in eerste instantie zacht aanvoelde wordt dan juist enorm reactief en gaat er geen energie verloren.
Wanneer ik een voorjaarsmarathon op de planning zou hebben staan of een hele/halve triathlon dan zouden dit mijn schoenen worden. Uhh, dit zijn mijn schoenen! De schoenen geven namelijk meer demping dan een normale racer of lichtgewicht trainer. En ondanks het belachelijke lage gewicht van nog net geen 200 gram bij een herenmaat 9 is de schoen verbazingwekkend stabiel. De eerste lange trainingen met een paar pittige tempoblokken gaven helemaal geen last van de benen. Terwijl ik met andere racers of lichtgewicht schoenen vaak dan de dag erna toch wel wat schade aan de spieren voel.
Hoka One One brengt met de Evo Carbon Racer een nieuwe en unieke schoen op de markt waar we binnen enkele weken in een review uitgebreid op ingaan. Dan ‘kleden’ we de schoenen binnenste buiten en ontrafelen we de techniek van de foam en carbon combinatie.
Maar waarschijnlijk zijn ze tegen die tijd al uitverkocht omdat de eerste productie-run erg beperkt is geweest qua aantallen.
Maar in onze TRIPRO / PRORUN Concept store is er nu nog voorraad en er is nog wat extra voorraad onderweg dus kom snel langs om deze nieuwe schoenen te ervaren. In onze webshop vind je ze natuurlijk ook.
De maatvoering is unisex, maar in de onlineshop hebben we de maten bij de dames naar damesmaten vertaald.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit RunTech