Google komt met slimme calorieënteller voor smartphones

Maak een foto met je smartphonecamera van een maaltijd of van specifieke voedingsmiddelen en je krijgt een schatting van het aantal calorieën.

Google komt met een calorieënteller voor de smartphone. In plaats van de calorieën op te zoeken in een tabel, kunnen consumenten met hun smartphonecamera een foto maken van een maaltijd of van specifieke voedingsmiddelen voor een schatting.

Vooralsnog gaat het om een onderzoeksproject genaamd Im2Calories. Daarbij worden geavanceerde ‘dieplerende algoritmen’ gebruikt die pixels kunnen herkennen en vervolgens kunnen putten uit voedseltabellen, zo vertelt onderzoeker Kevin P Murphy.

De informatie over dit project werd vrijgegeven op een congres voor kunstmatige intelligentie in Boston. Google blijkt al een octrooi-aanvraag te hebben ingediend.

Murphy erkent dat de technologie in het begin niet erg nauwkeurig zal zijn. ‘We zitten er misschien twintig procent naast, maar we kunnen uiteindelijk ook informatie van verschillende gebruikers combineren.”

Concrete plannen voor producten zijn er vooralsnog niet, maar de vraag naar traditionele calorieëntellers in de vorm van mobiele apps voor iPhone of Android is in elk geval groot.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech