Hardlopen met Vibram Five Fingers

Het loopt anders, het voelt anders. Het loopt natuurlijker…

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hardlopen met Vibram Five Fingers
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste mensen in het westen niet op de juiste manier lopen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. Mensen die veel bewegen en veel aan sport doen, vertonen geen zogenaamde bewegingsarmoede. Vaak is dat al genoeg om een juiste lichaamshouding aan te leren en een correcte manier van lopen en rennen. Toch valt er nog veel te verbeteren. Het is niet voor niets dat fabrikanten van grote merken sportschoenen veel tijd en geld steken in research, om de perfecte loopschoen te ontwikkelen. Wil je op een hele natuurlijke manier sporten en daarbij zoveel mogelijk je gewrichten ontzien? Probeer dan eens de revolutionaire Vibram Five Fingers.

Apart uiterlijk, met topresultaat
Toegegeven, als je de eerste keer een blik werpt op Vibram Five Fingers schoenen, kijk je misschien heel verbaasd. Misschien moet je wel een beetje lachen. Dat lachen verdwijnt als je ze eenmaal aan je voeten hebt. Sterker nog, je gaat nu echt vrolijk worden, omdat je nu ervaart wat natuurlijk lopen precies inhoudt en hoe gemakkelijk het eigenlijk is. Als je sportschoenen met een dikke zool gewend bent, is het echt even wennen. De dikke en schokabsorberende zool van een klassieke sportschoen heeft naast zijn zeer positieve eigenschappen ook één belangrijk nadeel: je voelt het niet als je eigenlijk op de verkeerde manier loopt. Bij Vibram Five Fingers heb je te maken met een dunne, schokabsorberende zool. Nu kun je het niet permitteren om op je hielen te lopen. Je voelt het meteen in je gewrichten. Vibram Five Fingers dwingen je in feite om over te schakelen op middenvoets- of voorvoetstand. En dat is nou net de natuurlijke manier van lopen waarbij niet je gewrichten, maar je benen de klappen opvangen. En daar zijn ze ook voor gemaakt. 

Vibram Five Fingers online bestellen
Probeer ze eens uit en ervaar zelf of een meer natuurlijke manier van lopen iets voor jou is. Bij Onlineskateshop kun je Five Fingers schoenen van Vibram eenvoudig en snel online bestellen. We snappen het als je liever van tevoren deze nieuwe schoenen zelf wilt uitproberen. Kom gerust eens langs in onze winkel in Scheveningen. Laat je goed voorlichten door onze deskundige medewerkers en probeer je Vibram Five Fingers schoenen uit. En als je er toch bent, maak er dan een gezellige dag op het strand van.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit RunTech