Review MILESTONE POD

Door
Andrea van Lieshout
4 februari 2017 10:12
Review MILESTONE POD
Milestone test
De voordelen van de Milestone Pod

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En waarom enorme bedragen uitgeven, terwijl je met een kleine uitgave eigenlijk al een compleet beeld van jouw run kunt krijgen?  Al eerder kon je al ProRun lezen welke functionaliteiten de Milestone heeft.

Deze week heb ik de Milestone ook mogen testen en ik zet de voordelen die ik ontdekt heb voor je op een rijtje.

Nauwkeurig


Ik heb de Milestone gebruikt gelijktijdig met een gps-horloge en de Stryd. Zo kon ik controleren of de afstanden van de verschillende devices een zelfde beeld laat zien. Daarnaast kun je de Milestone ijken, waardoor de Milestone jou de meest nauwkeurige info kan geven over je gelopen afstand en snelheid. Dat dien je wel te doen op een uitgemeten parcours. Een atletiekbaan is hierbij een perfecte optie. Na het ijken is de Milestone serieus nauwkeurig, want waar GPS-devices nog wel eens problemen met ontvangst hebben, heb je daar met de Milestone geen last van. Nog een voordeel: je hoeft niet te wachten tot je GPS-ontvangst heb, voordat je begint met lopen.

Let it go


De Milestone is dé oplossing als je ja data wilt registreren, maar eigenlijk niet afgeleid wilt worden door piepjes en andere storende dingen van je devices. Je bevestigt de Milestone op de wreef  aan je veters van je schoen en je gaat gewoon lopen. Geen aan/uit knop, geen GPS zoeken, geen horloge die knel zit onder de boord van je jasje. Tijd? Niet interessant. Althans, niet als je eens je hoofd leeg wilt lopen en gewoon loopt om te lopen. En tóch heb je na je run alle data (of meer) die je nodig hebt om je voortgang in de gaten te kunnen houden. Opladen hoeft niet, hij werkt op een batterij, die maandenlang mee gaat. Zo nodig even vervangen (als het lampje rood brandt) en je kunt weer door.


Overigens heb ik begrepen dat Milestone  momenteel testen doet  om data van de Milestone rechtstreeks op een devices of in apps zichtbaar te maken, zoals op de Polar M400 en Strava. Vooralsnog is de Milestone niet compatible met ANT+ devices (o.a. Garmin).

Compleet


De Milestone geeft mij een aardig compleet inzicht van mijn lopen. Het leuke is dat ik de Milestone de ene keer op de linker- en de andere keer op de rechtervoet draag en ik daadwerkelijk verschil zie in bijvoorbeeld het grondcontact en de landing van de voeten. Dat geeft mij inzicht in mijn manier van lopen en hoe een blessure er voor gezorgd heeft dat ik nu compenseer. Mijn grondcontact is met de rechtervoet langer dan met links en ook het landingspunt van de rechtervoet is meer naar achteren (hiel/middenvoet) dan op de midden-/voorvoet links. Werk aan de winkel dus. En daarbij kan de Milestone mij helpen. Je kunt namelijk in de app selecteren of je de nadruk wilt leggen op cadans, grondcontact of paslengte. Je krijgt dan per mail tips hoe je dit kunt verbeteren. 

Prijs


Ik denk één van de grootste voordelen: de prijs is supervriendelijk! Voor € 29,50 heb je al een Milestone. En doe es gek: als je voor beide voeten een Milestone zou gebruiken ben je voor nog geen € 60,- klaar. Zet de functionaliteiten af tegen een sporthorloge of Stryd met diverse functies van zo’n € 200,-, dan denk ik dat voor veel hardlopers de keuze heel snel is gemaakt.

Als ProRunlezer kun je nu de Milestonepod voor slechts € 29,50 kopen! 

Bestel hier jouw exemplaar

Binnen vier werkdagen ontvangen je dan de Milestonepod thuis! 

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Andrea
Andrea van Lieshout
Andrea  van Lieshout

Andrea van Lieshout

redacteur

Is blogger (RunAndreaRun.nl, looptrainer en bovenal sporter. Haar voorliefde ligt vooral bij trailrunning en obstaclerunning en ze nam in 2014 en 2015 deel aan het WK OCR en WK Spartan Race in de Verenigde Staten. Met haar brede interesse, haar passie voor hardlopen en jarenlange ervaring in de loopschoenen werpt ze een kritische en objectieve blik op alles wat er op de hardloopmarkt verkrijgbaar is. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Anja
  Gaaf ding. Ongelooflijk dat je voor zo weinig geld zoveel info krijgt. Leuke app!
  Reactie geplaatst op 11/03/17 om 21:10 uur
 • Kees
  Nu twee weken met de pod gelopen en leuk al die data kunnen zien. Ben nu bezig met mij cadans aan te passen. Ook zinvol om de je voetplaatsing gedurende een duurloop zien te veranderen. Ben er blij mee!
  Reactie geplaatst op 11/03/17 om 21:08 uur
 • Egbert
  Leuk ding. Als er 2 pods gebruikt worden( linker en rechterschoen uiteraard), kan dan de data ( naast elkaar?) per schoen uitlezen worden? Of word de data van beide schoenen in 1 te lezen "uitdraai" gegeven. Vriendelijke groet, Egbert
  Reactie geplaatst op 25/02/17 om 14:55 uur
 • Ronald
  Kleine correctie over het lampje op de pod. In de FAQ op de web site van de MilestonePod staat namelijk: \"The LED on the Pod references shoe life, not battery life. So a red LED means your shoes are about ready (or past ready!) to be replaced.\" Dus rood betekent schoen vervangen en niet de batterij!
  Reactie geplaatst op 24/02/17 om 20:21 uur
 • Wim Ritsema
  Goedenavond. In januari heb ik de milestonepod besteld maar nog niet ontvangen. Kan er iets mis gegaan zijn. Gr Wim Ritsema
  Reactie geplaatst op 24/02/17 om 20:10 uur

Loopkalender

23
november