RunTech

Review: X-Socks Speed Two

Door
Eleanor Crick
2 september 2016 00:00
Review: X-Socks Speed Two
Als hardloper zijn je voeten essentieel. Zonder voeten kom je er namelijk niet. Maar als hardlopers kunnen we, omdat we onze voeten veel gebruiken, ook eerder last krijgen van de nodige ongemakken zoals blaren, zwarte teennagels, overbelasting van de voet en noem maar op. Ik wist eigenlijk niet hoe belangrijk mijn voeten waren tot ik een aantal blaren had gekregen. Wat ik toen ook niet wist, was dat sportsokken dit kunnen verhelpen. Dus heb ik ook de nieuwe sportsokken X-Socks Speed Two uitgetest. 
  
De pasvorm van de sok is goed. Het sluit goed aan en de stof voelt prettig. Ik voel dat er verschillende structuren in de sok zitten. Ook niet onbelangrijk: de sokken komen in verschillende kleuren, kan je dus goed combineren met je outfit. Ook tijdens het lopen zitten de sokken fijn: de sok kruipt niet omlaag en mijn voeten voelen ook niet bezweet aan als ik mijn schoenen weer uittrek. 

Met X-Socks verminder je de kans om blaren te ontwikkelen, want de sok zou de voet beter laten ventileren. Daarnaast is er in de nieuwe Run Speed Two het voetbed verbeterd en werkt het materiaal Skin Nodor bacteriewerend. Door deze stof wordt de voet nog beter geventileerd. 

Het voetbed wordt ook voorzien van een fijne structuur van ademende en luchtige CentralFlow Aircool Stripes. Deze lopen centraal naar beneden door het AirConditioning Channel. Dit kanaal pompt de warme en vochtige lucht bij elke stap uit de schoen en trekt frisse koele lucht aan. Hierdoor blijven je voeten droog en dus vrij van blaren.

Omdat je voeten droog blijven en dus niet gaat schuren, heb je minder kans om last te krijgen van blaren. Tijdens het lopen heb ik hier ook inderdaad geen last van gehad.
Fijne sokken waar je inderdaad minder last krijgt van blaren. Daarnaast heb je twee jaar garantie op deze sokken. Dat is nog eens leuk! 

Voor meer info: www.xsocks.nl 
 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Katinka
  Vraag me af of ze net zo lekker lopen op een halve marathon dan met die lange xsocks... dus ik zou ze daar echt voor willen proberen...
  Reactie geplaatst op 05/09/16 om 15:34 uur


Loopkalender

17
juni