RunTech

Vier tips voor fijne én duurzame sportkleding

Door
redactie Redactie
11 januari 2018 00:00
Vier tips voor fijne én duurzame sportkleding
Nu is het natuurlijk helemaal hip om in de meest unieke designs in de sportschool te verschijnen, maar of dit nu ook zo comfortabel is, is nog maar de vraag. De juiste sportkleding ziet er namelijk niet alleen leuk uit, het moet vooral comfortabel zijn. Echte sporters gaan namelijk voor meer dan een leuke selfie.
Met deze tips vind jij gegarandeerde fijne en duurzame sportkleding voor ieder seizoen!

1. Gebruik natuurlijke materialen
Niets zo fijn aan je lijf als natuurlijke materialen. Zo kun je sportkleding verkrijgen van bamboe, koffiedik of zelfs gemalen schaal- en schelpdieren. Het belangrijkste is om iets te vinden dat goed bij je past. Zo biedt bamboestof je warmte tijdens de koude maanden, en ventileert het juist goed tijdens de warme maanden. Zo blijft je lichaamstemperatuur op peil en voorkom je zweetvlekken. Niet alleen trainingsbroeken en shirts, maar ook goed ademende boxershorts dragen bij aan comfortabel sporten. Het dragen van natuurlijke materialen past dan ook weer helemaal in het huidige duurzame modebeeld. Ben je toch ook klaar voor die selfie.

2. Ga voor weerbestendig
Op koude en regenachtige dagen zorg je voor een laagje meer. Je krijgt het tijdens het hardlopen snel warm, dus je wilt jezelf niet te koud, maar ook zeker niet te warm aankleden. Door isolerende kleding te dragen van bijvoorbeeld bamboestof blijft je lichaamstemperatuur continu op peil. Of het buiten nu warm, of koud en nat is. Bij kou en regen voeg je hier gewoon een laagje aan toe. Een water- en windafstotend jasje bijvoorbeeld, of een warme thermolegging. Een enkel kledingstuk kan al een heel verschil maken. Bereid je voordat je de deur uit gaat voor op alle weersmogelijkheden. Dan ben je al op de helft van de voorbereidingen voor die marathon!3. Kies voor kwaliteit
Wat je ook doet, ga niet in die afgestampte Nikes van de jaren ’90 op pad. Lage kwaliteit sportkleding kan voor onnodige pijn en zelfs voor blessures zorgen. Ga voor goede, stevige sportschoenen van duurzame merken. Ook het juiste ondergoed is hier van belang. De juiste sportbeha en slip of boxershort kunnen het sporten een stuk comfortabeler maken.

4. Kies bewust
Er zijn meerdere merken die vooral werken met biologische producten. Een van deze merken is bijvoorbeeld Adidas. Adidas gebruikt al lange tijd alleen maar biologisch katoen en experimenteert zelfs met recycling van plastic uit de oceaan. Bij Bambigo kun je weer voor bamboekleding terecht. Maar ook bij andere kleinere, lokale initiatieven kun je gegarandeerd voor je duurzame sportwensen terecht!

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
redactie Redactie
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.


Loopkalender

25
juni