RunTech

Vier gratis apps om in topconditie te blijven

Door
redactie Redactie
28 augustus 2018 08:55
Vier gratis apps om in topconditie te blijven
We werken maar al te graag aan een gezond lichaam en een goede conditie. Als hardloper heb je dat dan ook echt wel nodig. Waar sommige al hun energie opsparen voor een paar uur in de sportschool, zijn de actieve hardlopers dagelijks met hun lichaam en conditie bezig. Met de hulp van onderstaande apps op jouw Samsung of nieuwe iPhone van KPN kun jij dan ook zonder enige problemen dagelijks aan je conditie werken. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de beste (gratis) apps om fit te worden, en te blijven, voor je op een rijtje gezet. 

1. Runkeeper
De kans is groot dat je deze geweldige app al gebruikt. Doe je dit nog niet? Dan is het nu zeker tijd om deze te installeren. Runkeeper houdt al je runs voor je bij, en geeft je de mogelijkheid je eigen opmerkingen in te voeren. Met welke schoenen rende je, hoe voelde je jezelf tijdens deze run en hoe waren de weersomstandigheden? Alle runs worden overzichtelijk bijgehouden (afstand, route, weersomstandigheden, hoogtepunten, verbeterpunten en zelfs mogelijkheden zoals een hartslagmeter). Én je bent continue aan het werk om jezelf te verbeteren. Heb je een nieuw hoogtepunt bereikt? Dan beloont Runkeeper je met een award! De gratis variant van deze app biedt je alles wat je nodig hebt (routes bijhouden, doelen stellen, awards behalen). Maar wil je alles uit deze app halen, dan installeer je de betaalde variant. Ideaal wanneer je wilt trainen voor die marathon. 

2. Strava GPS Running and Cycling
Strava is waarschijnlijk de grootste concurrent van Runkeeper. En hoewel je er over het algemeen dezelfde functionaliteiten hebt, mist Strava een groot voordeel: het stellen van doelen of trainen voor specifieke evenementen, is alleen mogelijk op de Runkeeper app. Net als Runkeeper, werkt Strava perfect in de gratis variant. Ook hier heb je bij de betaalde variant de mogelijkheid om met specifieke trainingsschema’s te werken.

3. C25K
Deze app heeft zich gespecialiseerd op de couch potatoes onder ons. C25K staat dan ook voor Couch to (2) 5K; de ideale motivator om je van die bank af te trekken en binnen 8 weken klaar te stomen om je eerste 5 kilometer te rennen. Deze app verwacht dat je 3 keer in de week traint, en stoomt je binnen 8 weken klaar voor die 5K run.

4. Google Fit?
Google Fit is alleen geschikt voor Android toestellen, en houdt bij hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt. De app houdt je bewegingen bij en geeft je aan de hand van deze bewegingen aan hoe je conditie er op dit moment voor staat. Een handige app om je dagelijkse routine wat mee aan te scherpen. 

Met welke app blijf jij in topconditie?

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
redactie Redactie
Verplicht Verplicht
Verplicht
 • paul markus
  Ik gebruik een Garmin horloge, die is ook automatisch gekoppeld aan Strava, en sinds enige tijd gebruik ik de hardloopschema's op Souplesse uit het boek van Klaas Lok. Ik zie dat daardoor en mijn fitheid en mijn snelheid en duurvemogen mooi op peil blijven en zelfs nog licht verbeteren op mijn 62ste
  Reactie geplaatst op 05/09/18 om 21:31 uurLoopkalender

21
augustus