Polar introduceert de Polar M430

Polar introduceert de Polar M430, een sporthorloge ontworpen voor accurate en slimme data

[Advertorial}

 Polar, al veertig jaar marktleider in draagbare sport- en fitnesstechnologie, breidt zijn loopgamma uit met een interessante nieuwigheid, de Polar M430. Met de eigen Polar technologie voor optische hartslagmeting, geïntegreerde GPS  en de gepersonaliseerde, adaptieve trainingsbegeleiding is de Polar M430 de  ideale tool voor hardlopers die hun persoonlijke topniveau willen bereiken. Het design is volledig waterdicht en omvat een lichte, ademende polsband en trillingsalarmen om lopers nauwkeurig te informeren wanneer ze hun doelstellingen behalen tijdens de training. De Polar M430 is vanaf 26 april te reserveren op www.polar.com voor € 229,90.

Polar M430

“In de groeiende markt voor loopproducten die de hartslag, het tempo en verscheidene andere prestatieparameters kunnen traceren, onderscheidt de Polar M430 zich om twee belangrijke redenen,” aldus Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar. “In de eerste plaats heeft Polar veertig jaar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om uiterst accurate technologie te creëren. Dat is namelijk de reden waarom zoveel atleten onze producten blijven gebruiken. En wat Polar helemaal uniek maakt, is dat we verder gaan dan gewoon accurate gegevens aanleveren: we vormen die gegevens ook om tot een praktische begeleiding. Onze Smart Coaching functies kunnen gebruikers laten zien welke vooruitgang ze hebben geboekt met een enkele training of na verloop van tijd en hoe hun prestaties zich vertalen in een verwachte finishtijd bij een wedstrijd. Ze kunnen zelfs adaptieve looptrainingen bieden die gesynchroniseerd worden met het horloge. Samen maken deze elementen de Polar M430 tot het meest hoogstaande sporthorloge in dit segment.”

De toonaangevende accuraatheid van Polar, de gepantenteerde Smart Coaching en het adaptieve Polar Running Program maken de Polar M430 tot het allerbeste sporthorloge in dit segment. Als volledig geïntegreerd toestel biedt de Polar M430 optische hartslagmeting tijdens de training, geïntegreerde GPS en essentiële loopgegevens, evenals slaapregistratie en recuperatiemetingen. Betrouwbare hartslagtechnologie en hardware is voor Polar een ernstige zaak. Daarom beschikt het nieuwste sporthorloge over toonaangevende hartslagalgoritmen, ontworpen en getest op betrouwbaarheid, evenals een intern ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting door middel van zes LEDs geoptimaliseerd voor de Polar M430.

De betrouwbare metingen vormen slechts een deel van de ervaring. Wat de Polar M430 echt onderscheidt, is zijn vermogen om de loopgegevens om te vormen tot een praktische begeleiding. In combinatie met Polar Flow is de Polar M430 een betrouwbare loopcoach die gepersonaliseerde feedback geeft, een aangepast trainingsschema kan opstellen en atleten live begeleiding kan bieden tijdens de diverse fasen van hun trainingssessies. Het Running Program van Polar houdt rekening met de trainingshistoriek en de huidige activiteitsniveaus, bepaalt een datum voor het einddoel en werkt in luttele seconden een gepersonaliseerd loopprogramma uit. Lopers kunnen hun dagelijkse trainingsplannen uploaden naar de Polar M430 om bijvoorbeeld te trainen met intervalbegeleiding en hartslagzones. Ze kunnen ook Polar-video’s over kracht- en coretraining raadplegen in de Polar Flow-app om ze te integreren in de wekelijkse training. Andere geavanceerde Smart Coaching functies omvatten de Running Index, die gegevens gebruikt om de loopefficiëntie van een atleet weer te geven; de Fitness Test, die atleten in staat stelt om hun huidige fitheidsniveau te meten en hun vooruitgang op te volgen, en Training Benefit, dat onmiddellijk na een training feedback geeft over het effect van de sessie.

“Ik sport al jaren met een Polar Sporthorloge, en wat me al altijd aantrekt tot het merk is niet alleen hun consistente en betrouwbare loopgegevens maar ook hun passie om die gegevens voor iedereen begrijpbaar te maken,” aldus Koen Naert, Olympisch marathonloper. “Als professional heb ik coaches die me begeleiden tijdens de trainingen, die mijn gegevens beoordelen en opvolgen hoe ik dag na dag presteer en evolueer. De meeste lopers, en zelfs heel wat internationale lopers, hebben die luxe niet. Deze atleten hebben een goed onderbouwde trainingsbegeleiding nodig en dat is precies wat de Polar M430 biedt. Hij wordt je coach, die je op het juiste spoor houdt tijdens en na een sessie en die je duidelijk inzicht geeft in de training en recuperatie.”

De Polar M430 biedt een reeks GPS power modi die de levensduur van de batterij uitbreiden tot bijna 30 uur. Het sporthorloge kan ook gekoppeld worden aan de Polar Balance voor een holistische aanpak van gewichtsmanagement, opvolging en begeleiding.

De Polar M430 kost € 229,90 en kan vanaf 26 april gereserveerd worden op www.polar.com in de kleuren donkergrijs, wit en oranje. De toestellen worden verzonden vanaf mei. Bekijk meer informatie over Polar, raadpleeg looptips of leer hoe u een gepersonaliseerd trainingsplan uitwerkt.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech